Sanna Nielsen, Aram MP3 och Basim

Sanna Nielsen, Aram MP3 och Basim

Med lite mer än en månad kvar tills det är dags för Eurovision Song Contest 2014 i Köpenhamn så börjar flera artister släppa detaljer kring deras scenshower på Eurovision-scenen. Här på Poplight samlar vi all information kring scenshowerna.

Förra veckan presenterade SVT ändringarna i Sanna Nielsens scenshow. Hon kommer att ha flera strålkastare runt sig på golvet och kristallerna som hängde från taket har försvunnit, men däremot kommer spegelbollen fortfarande att vara kvar som reflekterar ljuset framåt sista refrängen. Dessutom ska Sanna få nya och kortare scenkläder där det utlovas ”ben”. Jessica Marberger kommer även att vara en i bakgrundskören för Sanna i Köpenhamn.

Armenien och Aram MP3 är just nu den stora favoriten att vinna hela Eurovision Song Contest 2014. Han öppnar upp hela tävlingen med startnummer 1 i den första semifinalen med ”Not Alone” och under en presskonferens i Armeniens huvudstad Yerevan berättade Aram att han tänker vara ensam på scen, därmed kommer han inte använda sig av några bakgrundssångare. Några ytterligare planer på scenframträdandet avslöjade han inte under presskonferensen.

Malta uppmanar att skicka in ”selfies”

Malta och Firelight har även presenterat att de kommer göra något unikt i sitt framträdande. I deras backdrop på scen kommer de nämligen att visa så kallade ”selfies” från folk som skickar in dessa via deras Facebook-sida och de har uppmanat fans världen över att göra detta. Så, vill du ta chansen att få synas i Europas största TV-program så kan du ladda upp din selfie här.

Den spanska TV-kanalen Televisión Española berättade att Ruth Lorenzo som representerar Spanien med ”Dancing in the rain” kommer att få sällskap av fyra körsångare. För en av sångerskorna, Mey Green, så är detta hennes tredje gång på rad som hon körar bakom Spanien. Den andra sångerskan, Sandra Borrego, körade bakom Spanien år 2011 i Düsseldorf. De två andra sångerskorna kommer att stå för gospelpartierna i låten.

Danmark och Basim har släppt lite detaljer om sina ändringar i scenshowen. Framträdandet kommer att vara sig likt från det i den danska finalen i Melodi Grand Prix, men den stora förändringen är att den danska flaggan som rullas ner från taket mot slutet kommer inte att vara med på Eurovision-scenen.

 

Artikeln uppdateras kontinuerligt när andra artister och delegationer redogör sina scennummer. Känner du till något land som har släppt sina scennummer? Tipsa oss genom att kommentera nedan!