Tidigare i förmiddags godkändes startordningen av Eurovisions högste chef, Jon Ola Sand, och vid lunchtid idag släpptes startordningen för semifinalerna i Eurovision Song Contest 2014, där Sanna Nielsen går ut med startnummer 4 i den första semifinalen. Här kan ni se hela startordningen!

Sedan tidigare har det gjorts klart vilka länder som tävlar i vilka semifinaler och i respektive halva av semifinalen. Dessutom lottades Danmark ut att tävla med startnummer 23 för exakt en vecka sedan under delegationsmötet i Köpenhamn.

Idag publicerade Eurovision.tv det som många fans väntat ivrigt på – startordningen! Där ser vi att Armenien öppnar semifinalerna och Rumänien avslutar. Sverige går ut med startnummer 4, efter Estland som har en upptempo-låt, vilket ger ganska bra förutsättningar för Sanna Nielsen.

Startordningen har satts av värdkanalen, DR, och har godkänts av EBU. Startordningen för finalen presenteras natten mellan torsdag och fredag mellan den 8-9 maj, när hela finalfältet är klart.

Här är startordningen för Eurovision Song Contest 2014

Semifinal 1

 1. Armenien
 2. Lettland
 3. Estland
 4. Sverige
 5. Island
 6. Albanien
 7. Ryssland
 8. Azerbajdzjan
 9. Ukraina
 10. Belgien
 11. Moldavien
 12. San Marino
 13. Portugal
 14. Nederländerna
 15. Montenegro
 16. Ungern

Semifinal 2

 1. Malta
 2. Israel
 3. Norge
 4. Georgien
 5. Polen
 6. Österrike
 7. Litauen
 8. Finland
 9. Irland
 10. Vitryssland
 11. F.Y.R. Makedonien
 12. Schweiz
 13. Grekland
 14. Slovenien
 15. Rumänien

Eurovision Song Contest 2014 äger rum den 6, 8 och 10 maj i Köpenhamn. Här kan du se en lista över alla artister och bidrag som tävlar.

Vad tycker du om startordningen? Hur ser Sanna Nielsens chanser ut? Kommentera nedan.