Conchita Wurst

Conchita Wurst
(c) ORF/Thomas Ramstorfer

Conchita Wurst var en av de första artisterna som blev klara för Eurovision Song Contest 2014 redan förra året. Idag presenterade den österrikiska TV-kanalen ORF bidraget som Conchita ska tävla med – ”Rise Like A Phoenix”. Här kan du lyssna på bidraget som han ska tävla med i Köpenhamn.

Under en presskonferens i Wien presenterade den österrikiska TV-kanalen ORF bidraget som Conchita Wurst ska tävla med i Köpenhamn. ”Rise Like A Phoenix” är skriven av bland annat Charly Mason, Joey Patulka, Ali Zuckowski och Julian Maas.

Conchita Wurst, eller Tom Neuwirth som han egentligen heter, valdes ut internt av TV-kanalen ORF och blev presenterad redan i september förra året som en av de första artisterna till årets Eurovision Song Contest. Nu är han dessutom en av de sista artisterna som presenterat sitt bidrag, med bara Ryssland kvar att presentera sitt tävlingsbidrag. Conchita Wurst tävlade även om att få representera Österrike redan 2012 där han hamnade tvåa efter rapduon Trackshittaz.

Österrike tävlar i den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2014 den 8 maj. Här kan ni se en lista över alla bidrag som är klara för tävlingen.

Vad tycker du om Österrikes bidrag i Eurovision det här året? Kommentera nedan!