Tomalchevy Twins

Tomalchevy Twins
(c) RTR

För bara några dagar sedan blev det klart att Tomalchevy Twins ska representera Ryssland i Eurovision Song Contest 2014 och idag blev det klart vilket bidrag de ska tävla med i Köpenhamn: ”Shine”, som är skriven av bland annat svenskarna John Ballard och Ralph Charlie.

Idag gick Eurovision-sajten esctoday ut med att Ryssland har nu valt ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2014. Låten ”Shine” kommer framföras av Tomalchevy Twins och är skriven av bland annat en av Greklands största kompositörer, Dimitris Kontopoulos, som tidigare skrivit bland annat Ukrainas bidrag 2008, ”Shady Lady”, och även förra årets silvermedaljör, Azerbajdzjans ”Hold Me”, som framfördes av Farid Mammadov.

Dessutom skrevs ”Hold Me” av svenskarna John Ballard och Ralph Charlie, som även har skrivit det ryska bidraget till Eurovision Song Contest i år, tillsammans med Dimitris. ”Shine” är också skriven av den ryska superstjärnan Philipp Kirkorov som bland annat representerade Ryssland i Eurovision 1995. Philipp har även varit med och producerat Rysslands bidrag 2006, Vitryssland 2007 och Ukraina 2008.

Tomalchevy Twins är två tvillingar, födda 14 januari 1997,  som slog igenom när de representerade Ryssland i Junior Eurovision 2006, som de dessutom vann. De har även synts i öppningsnumret under finalen av Eurovision Song Contest 2009 när tävlingen hölls i Moskva. Tomalchevy valdes ut internt av den ryska TV-kanalen RTR och de presenterades som artister för bara några dagar sedan.

Detta är tredje gången som låttiteln ”Shine” förekommit i Eurovision Song Contest. Låten de ska tävla med har ännu inte presenterats, men den förväntas att göra det inom kort. Kika tillbaka i den här artikeln lite senare.

Ryssland tävlar i den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2014 den 6 maj i Köpenhamn. Här kan ni se en lista över alla bidrag som är klara för tävlingen.