Jon Ola Sand

(c) Jonatan Staaf, Poplight

Spektaklet har knappt hunnit dra igång i Danmark, men redan nu har European Broadcasting Union under dagens Head of Delegations-möte i Köpenhamnn släppt de preliminära datumen för nästa års tävling.

Idag är det knappt 50 dagar kvar tills den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2014 går av stapeln i B&W Hallerne i Köpenhamn den 6 maj. Redan nu pågår det årliga ”Head of Delegations”-mötet där samtliga delegationer från alla 37 deltagande länder träffas och går igenom planerna inför det kommande Eurovision Song Contest.

Redan nu har EBU gått ut med de preliminära datumen för nästa års tävling, där de går tillbaka till ”normal” tid, dvs. i mitten av maj. Dessa datum kan komma att ändras om det skulle absolut vara nödvändigt för värdkanalen.

Preliminära datum för Eurovision Song Contest 2015

Semifinal 1: 12 maj 2015
Semifinal 2: 14 maj 2015
Grand Final: 16 maj 2015

I år startar den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2014 tisdagen den 6 maj, med den andra semifinalen torsdagen den 8 maj och den stora finalen den 10 maj. Sverige och Sanna Nielsen tävlar i den första semifinalen.