Efter ett års frånvaro från tävlingen är Portugal tillbaka i Eurovision. Den här gången skickade landet sångerskan Susy att representera landet i Köpenhamn i maj med låten ”Quero Ser Tua”.

Portugal har varit med i Eurovision Song Contest hela 46 gånger sedan deras debut i tävlingen 1964 och har sedan dess missat tävlingen endast fyra gånger. Trots deras höga deltagande har de aldrig vunnit tävlingen och deras bästa resultat uppnådde de år 1996, när de hamnade på en sjätte plats.

I Malmö valde de att avstå från tävlingen men i år väljer de att komma tillbaka. Sent igår kväll utsågs vinnaren i deras nationella uttagning, Festival da Canção, och det blev sångerskan Susy som vann med ”Quero Ser Tua”.

Portugal tävlar i den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2014 den 6 maj. Här kan ni se en lista över alla bidrag som tävlar i årets Eurovision.

Vad tycker du om Portugals bidrag i år? Kommentera nedan.