Idag presenterade den azerbajdzjanska TV-kanalen Ictimai TV deras bidrag till Eurovision Song Contest 2014 – ”Start A Fire”, skriven av bland annat Stefan Örn, som varit med och skrivit låtar för Azerbajdzjan flera gånger tidigare.

Azerbajdzjan syntes för första gången i Eurovision Song Contest 2008, då med bidraget ”Day After Day”, som uppnådde en åttonde plats, vilket är landets sämsta resultat i tävlingen hittills. Sedan dess har de varit med sex gånger tidigare där de varje år har haft med svenska kompositörer i deras bidrag. 2009 kom de trea med ”Always” som bland annat skrevs av Arash och Anderz Wrethov. 2010 kom de femma med ”Drip Drop” där bland annat Anders Bagge låg bakom bidraget.

De mest flitiga kompositörerna för Azerbajdzjans Eurovision-bidrag är Stefan Örn och Sandra Bjurman. Tillsammans var de med 2010 års ”Drip Drop”, 2012 års ”When the music dies” och även vinnarlåten i Eurovision Song Contest 2011, ”Running Scared”.

Idag presenterades bidraget som ska representera Azerbajdzjan, ”Start A Fire”, som i år är skriven av Stefan ÖrnJohan Kronlund och Alessandra Günthardt. Detta är sjätte gången som Azerbajdzjan skickar ett svenskskrivet bidrag.

Bidraget framförs av Dilara Kazimova, som utsågs genom en flera veckor lång TV-sänd talangtävling i Azerbajdzjan.

Azerbajdzjan tävlar i den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2014 i Köpenhamn. Här kan ni se en lista över alla bidrag som är klara för Eurovision.

Vad tycker du om Azerbajdzjans bidrag i Eurovision Song Contest 2014? Kommentera nedan.