Valentina Monetta

Valentina Monetta
(c) RTV San Marino

Redan i juni förra året presenterade San Marino’s statliga TV-bolag RTV San Marino att Valentina Monetta ska representera landet – för tredje året i rad. Ikväll presenterades hennes tävlingsbidrag, ”Maybe (Forse)”, skriven av bland annat Ralph Siegel.

Valentina Monetta var den första artisten som blev klar för årets Eurovision Song Contest 2014 i Köpenhamn och ikväll presenterades låten som hon ska tävla med. ”Maybe (Forse)” heter låten och är skriven av en av tävlingens flitigaste kompositörer, Ralph Siegel, tillsammans med Mauro Balestri.

Började direkt efter Malmö

I ett pressutskick berättar de att det hela började direkt efter tävlingen i Malmö. Högste chefen för San Marino’s TV-kanal var så besviken över det ”helt oväntade resultatet” i Malmö (där Valentina kom på 11:e plats i semifinalen och missade precis sin finalplats) att han frågade henne direkt om hon ville ställa upp för San Marino året därpå i Köpenhamn.

Efter att Valentina tackade ja skrev hon och Ralph Siegel ett flertal låtar och efter en del ”research” med deras kollegor och vänner beslutade de sig för att skicka ”Maybe” till Köpenhamn. Låten finns i tre olika varianter – en på engelska (som blir den låten hon tävlar med i Eurovision), en på italienska och en klubbversion av låten.

Valentina Monetta deltog för första gången i Eurovision Song Contest 2012 med ”The Social Network Song”, som missade finalplatsen. Året därpå deltog hon igen i Malmö med ”Crisalide (Vola)” som var en av de stora fanfavoriterna, men som trots det hamnade på en 11:e plats och missade finalen med några enstaka poäng.

Kan det bli tredje gången gillt för Valentina Monetta i år? Vad tror du? Kommentera nedan!