_MG_0085

Sjunde gången gillt! Efter sju sorger och åtta bedrövelser blev det till slut en vinst för Sanna Nielsen i Melodifestivalen 2014. Men det var med minsta möjliga marginal, endast två poäng skiljde tvåan Ace Wilder från slutsegern. – När vi bara var två kvar trodde jag inte att det skulle gå vägen. Ace är helt fantastiskt, säger Sanna Nielsen efter segern.

I närmare 13 år har det vilat en förbannelse över Sanna Nielsen i Melodifestivalsammanhang. Hon har aldrig missat en final men trots ett etablerat namn och populära låtar har hon aldrig vunnit tävlingen. Närmast var hon 2008 då hon fick flest röster av folket men juryn fällde henne till förmån för Charlotte Perelli.

– Jag vågade inte tro på det överhuvudtaget, det är skitjobbigt att sitta i green room. Men den här gången gick det vägen! Jag svamlar nu, glömde till och med bort texten när jag skulle sjunga låten igen, säger Sanna Nielsen.

Sanna berättar att det enda hon känner för tillfället är total lycka. Hon älskar sin låt, ”Undo”, och är så glad att hon fick vinna Melodifestivalen med just denna.

– Jag har haft den här känslan under hela turnén, låten verkar ha berört folk, vilket är fantastiskt. Jag hade ju bestämt mig för att inte ställa upp i tävlingen fler gånger, sedan fick jag den här låten av Fredrik (Kempe) och kunde inte tacka nej. Den här drömmen har jag haft ända sedan jag var sju år gammal, nu vann jag äntligen!

Hon fortsätter att berätta att hon var fruktansvärt nervös när hon satt och väntade på sina poäng.

– När vi bara var två kvar trodde jag inte att det skulle gå vägen. Ace är helt fantastisk och förtjänar alla de poäng hon fick. Men jag så otroligt tacksam att folk röstade på mitt bidrag. Ikväll blir det fest! Jag ska fira det här med de andra artisterna, mamma, pappa och Jocke (pojkvän).