Under veckan har oddsen sjunkit och favoritskapet blivit allt större. Men när det väl kom till kritan var det inte Ace Wilder som fick ta emot sångfågeln av Robin Stjernberg utan det blev Sanna Nielsen som fick den äran. Men Ace låter sig inte nedslås av resultatet.
– Jag har ingenting emot att komma tvåa, Sanna var fantastisk och hon hade en grym låt, så det är ingen fara, säger hon till Poplight.

– Jag kommer snart, jag måste prata med journalisterna först!

_MG_9378Ace Wilder svarar de fans som skriker hennes namn vid green room. Hon har just förlorat, det vill säga kommit tvåa, i en av de mest rafflande finalerna vi någonsin har sett i Melodifestivalen. Hennes låt ”Busy doin’ nothin’ ” fick flest poäng av den internationella juryn men folket fällde henne och Sanna Nielsen vann årets festival med endast två poängs marginal.
– Jag är jätteglad, nöjd med mitt framträdande och känner mig väldigt stolt. Jag har ingenting emot att komma tvåa, Sanna var fantastisk och hon hade en grym låt, så det är ingen fara, säger hon.

När folkets röster presenterades återstod till slut endast Ace och Sanna Nielsen. Ace beskriver känslan att sitta och vänta på poängen.
– Det var jättenervöst! Jag svettades mer i green room än jag gjorde på scenen under mitt framträdande. Jag kommer inte riktigt ihåg vad jag tänkte, har inget minne av det. Men när jag insåg att jag hade kommit tvåa var jag ändå glad, det har varit en fantastisk resa.

Nu väntar inget deltagande i Eurovision för Ace Wilder, men väl en ny roll som kändis i musiksverige. Och hon utesluter inte att hon kommer tillbaka till Melodifestivalen.
– Kanske det, man vet aldrig. Det beror på vilken låt jag får möjighet att ställa upp med. Det behöver inte vara samma typ av låt som i år, jag kan tänka mig andra genrer också. Vi får se helt enkelt.
Ikväll kommer jag att dansa som en galning, det blir en lång natt, oh yeah!