När Melodifestivalen drog igång för sex veckor sedan så var jag övertygad om att det skulle stå mellan Alcazar och Sanna Nielsen. Nu lutar det mer och mer åt att det kommer bli en viss Ace Wilder som kommer att stå som slutgiltig segrarinna. 

Jag tyckte mycket om Ace Wilders kaxiga ”Busy doin’ nothing” när jag hörde den först. ”Tyckte om” är kanske att ta i. Den satte sig som ett tuggummi i hjärnan. Sjöng ”Don’t wanna work work” lite för ofta för att det ska vara okej. Och då hade jag bara hört den i en minut. En anthem som kunde pigga upp i vintermörket, typ. Men det är så många låtar i Melodifestivalen som jag känt så för, låtar som aldirg blivit annat än femma och en hit för oss inbitna. Exempel: Autolove – Bulletproof heart.

Men i år så tyckte tydligen svenska folket precis som jag. Mina kompisar som har ett marginellt intresse för Melodifestivalen (till skillnad från mig) har alla gillat Ace Wilder mycket. Och tittar man på statistiken från Spotify så talar den sitt tydliga språk. Cirka 1.8 miljoner lyssningar på Spotify är inget man skojar bort. Hon har snabbt seglat upp som en storfavorit och betsson håller henne som favorit. Och Sanna, ja hon kämpar på som en lågoddsare. Alcazar, som var storfavorit att vinna hela klabbet innan tävlingen började, ser plötsligt chanslösa ut enligt oddsen. Och jag är rädd att spelbolagen har rätt. Det känns som att det inte är Alcazars tur att vinna i år hellet. Det krossar mitt hjärta lite. Jag hade dock gärna sett Alcazar som vinnare, det är de värda.

Alcazar

Alcazar

Det härliga och, samtidigt obehagliga, med Melodifestivalfinalen är att den här internationella juryn har en hel del att säga till om. Vi minns att de tokälskade Robin Stjernberg förra året och dissade Yohio å det grövsta. Jag tror att den kommer att bli Ace Wilders fall. En artist som däremot kan tjäna på det är Helena Paparizou. Hennes låt doftar mest ESC av alla bidrag. Hon är känd i de här sammanhangen. Det kan räcka för att få höga poäng. Och hennes odds är riktigt bra. Jag kommer att satsa en peng på att hon tar hem hela klabbet.

Helena Paparizou

Helena Paparizou

Sanna Nielsen är det enda bidraget som jag ser både kan charma juryn och svenska folket. Hon har en sådan fantastisk låt och har en magisk sångröst. Och jag hade verkligen inte haft någonting emot att skicka en ballad i år. En bra ballad. Ingen Anna Bergendahl-ballad utan en ballad som är mer spännande än ett vitt papper. När jag tänker på alla Kempe-ballader som aldrig fått representera Sverige i ESC så kan jag nästan börtja grina. ”Alive”, ”Hollow”, ”Moving On”… Så min tippning är med hjärtat. Det är okej. Det får man göra när det är final.

08022014-_B011408

Min tippning:
1. Sanna Nielsen
2. Ace Wilder
3. Helena Paparizou