Sanna Nielsen

Sanna Nielsen

Ikväll ska det avgöras vilken låt som ska få representera Sverige i Eurovision Song Contest i Köpenhamn senare i år. Om artisterna själva får välja så blir det en jämn tillställning med en inte alltför oväntad vinnare.

Att fråga artister vem av deras konkurrenter (eller ”kollegor” som Alcazar ville ha det till) som är just deras favorit kan te sig ganska problemfyllt. Det första svaret man får brukar vara i stil med ”jag tycker alla är så fantastiska”. Men Poplight nöjer sig inte med det.

Under finalveckan har vi redogjort för vad genrepspubliken samt den egna redaktionen har för favoriter och nu har artisternas egna favoriter sammanställts i en undersökning. Utöver Andreas Lundstedt, som stod fast vid att ”Blame it on the disco” var hans favorit, har de allra flesta av årets artister svarat på vilken av konkurrenternas låtar de gillar mest. Här nedan ser ni ett par av de svar vi fick.

–  Jag hade hoppat gärna hoppat in i Anton Ewalds nummer och gjort några sköna moves. Kanske hade jag lagt in lite rap i låten också! (Njol Ismail Badjie, Panetoz)

– Den låt jag gillar mest är nog ändå ”Survivor” med Elena Paparizou. Den satte sig direkt, faller mig i smaken (Anton Ewald)

– Vi älskar Panetoz, framför allt den rena och skära glädje som de förmedlar är helt fantastisk! (Tess Merkel och Linda Hedlund, Alcazar).

– Det är svårt att avgöra vilken låt som är ens favorit. Jag går runt här i arenan och nynnar på alla. Framför allt gillar jag alla tjejernas låtar. Men om jag måste välja en favorit så väljer jag ”Yes we can” med Oscar Zia. Fast han är ju inte tjej? (Ace Wilder).

 

Tre av de deltagande artisterna avstod från att svara på frågan. Notera att vissa av artisterna har reserverat sig och valt två favoriter varpå dessa har tilldelats en halv poäng vardera istället för en poäng. De sammanlagda svaren från de artister/grupper som valde att svara ser ni här nedan:

2 poäng: Sanna Nielsen
1.5 poäng: Elena Paparizou
1 poäng: Ace Wilder, Panetoz, Oscar Zia
0.5 poäng: Anton Ewald