Förra året gjorde han Youtubesuccé med parodin ”Dumma Danmark”, baserad på Emmelie de Forrests ”Only Teardrops”. Nu är Daniel Norberg tillbaka – med en parodi på årets Melodifestivalfinalister.

För ”Idol”-fantaster kanske han var mest känd som deltagare i talangsåpan 2010. Men det senaste året har Daniel Norberg tagit över en helt annan plattform – Youtube. För några dagar sedan publicerade han en parodi på artisterna i Melodifestivalens final  och videon har redan över 80 000 visningar.

– Idén till parodin var nästan självklar efter ”Dumma Danmark” förra året. Det är det här jag håller på med om dagarna och det är kul att hänga med i trenderna. Och Melodifestivalen är ju i högsta grad aktuell just nu, säger Daniel Norberg till Poplight.

Daniel Norberg

Daniel Norberg

För tajming är Daniels främsta vapen. Efter Eurovision Song Contest publicerade han sin parodi på Emmelie de Forrest bara timmar efter hennes seger. ”Dumma Danmark” har i dag över en halv miljon visningar på Youtube.

– Men till den nya parodin har jag lagt ner mer än en arbetsvecka i tid. Brorsan har dessutom jobbat parallellt med bilder och grafik till klippet. Sedan tycker jag att vi hittade passande namn till de flesta i parodin också, säger Daniel Norberg.

För i parodin är det inte längre Ellen Benediktsson, Alcazar eller Yohio som tävlar. Det är Ägg Benedictsson, Alcatraz och Johodå. Dessutom kan man både rösta vanligt – och robotrösta.

– Jag är nöjd med alla parodier, men det är svårt att inte tycka om Hes i Halsens (Sanna Nielsens) oturliga målbrott på scenen i ”Ajdå” (”Undo”), säger Daniel Norberg.

Oscar Zia har ju gått ut och tipsat om parodin på Twitter. Hur känns det att en av artisterna har sett den?

– Det är riktigt roligt! Dels för att det är kul att veta att han har tagit del av det och dels för att jag då vet att jag inte sårat honom. Han tyckte ju att den var riktigt rolig, säger Daniel Norberg.

Är det någon av de andra finalisterna som du är orolig över ska se den?

– Haha, jag har ju inte hört någon från Ellen än… Ägg Benedictsson. Bör jag vara orolig?

Man vet aldrig. Till sist: När får vi se nästa schlagerparodi från dig?

– Kvällens vinnare ligger illa till. Minst sagt.

Oscar Zia

Oscar Zia

 

Poplight frågar…

Vad tyckte du om parodin, Oscar Zia?

– Parodin var jätterolig, men jag var tråkig. Jag vet inte vad Daniel skulle göra för att göra mig bättre och mer lik, men det var bara inte roligt, säger Oscar Zia spelat upprörd till Poplight och skrattar.

 

 

 

Här kan du se Daniel Norbergs Melodifestivalparodi: