På lördag står han i final för andra gången i rad. Men YOHIO tar inte Melodifestivalen på största allvar. – Det är bara underhållning för folk som har det tråkigt hemma på lördagarna, säger han till Poplight.

Han har en ny, större eldboll. På  torsdagsrepet bränner sig YOHIO dock så illa att han måste på få sjukvård för den svedda handen efteråt. Men trots de höga insatserna menar artisten att tävlingen egentligen inte spelar någon roll för honom.

Yohio

Yohio

– Det är mäktigt att vara i den här arenan. Det är mest det jag är exalterad över, inte själva tävlingen i sig, säger YOHIO till Poplight.

Hur menar du?

– Självklart tar jag numret på allvar ur min artistiska vinkel, men tävlingen är på skoj. Det är en lek som Sverige får vara med och leka via tv:n. Det är bara underhållning för folk som har det tråkigt hemma på lördagarna. Jag är här för att underhålla.

Artisten sitter bakom stora solglasögon i green room. Kön till hans bord är inte lika lång som under fjolårets finalhelg, där han var den stora förhandsfavoriten både hos press och oddsmakare.

– Det har varit väldigt lugnt med förhandssnacket kring mig i år. Men det är skönt, då kan jag fokusera på det jag ska göra istället för att behöva kolla tidningarna stup i ett. ”Vad skriver de här och vad skriver de där?”. Det gjorde jag förra året, då var det saker om mig med varje dag.

Oroar det dig att det inte skrivs lika mycket i år?

– Nej. Det är skönt.

Vill du fortfarande vinna på lördag?

– Alla vill vinna.