Ny eldboll, nya kläder och nya kameravinklar. Poplight kan nu avslöja några av förändringarna som artisterna gjort för att piffa upp sina nummer till finalen. – Jag kommer att ha två nya tygremsor på tröjan, avslöjar Oscar Zia.

Helena Paparizou

Helena Paparizou

Kläder.

Det är vad artisterna främst har ändrat från sina deltävlingsnummer till finalen i Friends Arena imorgon.

– Jag har inte ändrat på numret inför finalen, det är likadant. Jag har faktiskt tagit det ganska lugnt sedan Göteborg, det har inte varit några särskilda riter eller förbereldeser, säger Oscar Zia till Poplight.

Men en sak har han ordnat upp: Outfiten.

– Vi har satt fast två nya tygremsor på tröjan! Folk kommer knappt känna igen mig på scenen, fortsätter Oscar Zia och skrattar.

Både Helena Paparizou och Ellen Benediktsson repeterade i nya scenkläder under gårdagen. ”Survivor”-sångerskan testade då guldglittrande byxor och en guldskjorta, medan Ellen satsade på en grå, Jessica Andersson-kort shortsdräkt med glitter. Också Sanna Nielsen kommer att överraska med något nytt.

– Vi har gjort en liten klädförändring, men den är hemlig än så länge. Däremot har vi inte gjort några förändringar i numret. Jag var så nöjd med ljuset i mitt nummer redan från början, det förtjänar ett eget pris, säger hon till Poplight.

Yohio

Yohio

Förhandsfavoriten vill inte heller ändra något i sitt nummer eftersom hon repat in det så hårt.

– Jag har till och med byggt upp en egen liten studio hemma där jag nött låten om och om igen för att kunna känna mig så bekväm som möjligt på lördag. Så inga förändringar, säger Sanna Nielsen.

Linus Svenning, som bara haft ett par dagar på sig mellan Andra chansen och finalen, har bara hunnit ändra en sak i numret: Kameravinklar.

– Eftersom den här arenan är så stor och annorlunda mot tidigare finns det en risk att jag inte hinner springa upp på scenen från podiet inför sista refrängen annars. Om vi inte hade bytt hade jag kanske trillat och snubblat fram mot scenen i all hast och då hade det ju blivit en helt annan känsla i framträdandet, säger Linus Svenning och skrattar.

En som varken ändrat kläder eller kameravinklar, utan istället rekvisita, är YOHIO.

– Jag har en större eldboll nu. Den förra var lite liten, säger han nöjt till Poplight.