Det är bara en dag kvar till finalen av Melodifestivalen 2014. Men trots att ingenting är avgjort har flera av artisterna redan ställt in sig på att förlora. – Jag har räknat bort mina chanser till vinst ganska rejält, säger Oscar Zia till Poplight. 

Oscar Zia

Oscar Zia

Det finns två storfavoriter i Ace Wilder och Sanna Nielsen, om man ska tro press och oddssättare. Och så finns det åtta finalister till – där flera av dem nu berättar att de redan gett upp.
– Det är ett jättehårt startfält, med många veteraner. Jag hoppas mer på att få en bra placering på lördag än att vinna. Jag har räknat bort mina chanser till vinst ganska rejält, säger Oscar Zia till Poplight.

Debutanten, som gick direkt till final från deltävlingen i Göteborg, menar att han inte kommer att gå in med inställningen att vinna.

– I deltävlingen var jag storfavorit och det var väldigt jobbigt, väldigt pressande. Jag är jätteglad att vara i final, men jag tror inte att jag vinner. Nu går jag bara in och ser finalen som en stor bonus, säger Oscar Zia.

Också Linus Svenning, som blev klar för final i Andra chansen, har totalt räknat bort sina chanser.

– Jag tror verkligen inte att jag vinner. Både Sanna och Ace har så jävla bra låtar, så det kommer att bli svårt som fan. Jag hade varit mer än nöjd med att komma sjua-åtta i finalen, för mig är det är bara så sjukt att få vara här, säger han till Poplight.

YOHIO, som förra året var den stora favoriten i förhandstippningen, menar att han märkt av att förhandssnacket i år inte handlat om honom.

– Alla här vill vinna, men jag känner att det inte är ett måste. Jag blir inte ledsen om jag inte gör det, händer det så händer det. Tävlingen är bara på skoj, säger han.

Sanna Nielsen

Sanna Nielsen

Den som flera av de andra artisterna pekar ut som trolig vinnare är Sanna Nielsen. Men själv sångerskan försöker att inte fokusera på favoritskapet.

– Jag har förstått att jag är väldigt förhandstippad och det är smickrande att så många tycker om och pratar om låten, men allt kan hända i tävlingen. Jag försöker att inte sätta press på mig själv överhuvudtaget, säger hon till Poplight.

Vad tror du själv om dina chanser?

– Jag har ingen aning, möjligheten att vinna finns för oss alla.

Om du inte vinner på lördag, vem tror du gör det?

– Oj. Jag har ingen aning.