Över en fjärdedel av rösterna. Så stor favorit var Ace Wilder när genrepspubliken fick säga sitt under fredagen i Friends Arena – vilket gjorde att debutanten placerade sig långt över tvåan Sanna Nielsen. 

Ace Wilder

Ace Wilder

Hon gick ut sist under kvällen – men under publikundersökningen efter fredagens genrep kom Ace Wilder först. Överlägset först. Hela 25, 8% av den tillfrågade publiken tyckte att hon var bäst. Först på 15, 4% landade den andra förhandsfavoriten, Sanna Nielsen.

– Jag har hört att jag är favorit, men jag vet också att det kan gå hur som helst. Jag har försökt att inte läsa några tidningar de senaste dagarna. Det är svårt att undvika allt snack, men jag har verkligen försökt. Jag har till och med undvikit att gå in på Facebook både igår och idag, säger Ace Wilder till Poplight direkt efter genrepet.

Undersökningen gick till på följande vis: efter genrepet fanns utsända från Poplight och Melodifestivalklubben/OGAE Sweden på plats i foajén. Slumpmässiga stickprovskontroller utfördes på publiken och de som svarade var både vuxna och barn som fick endast välja en favorit var.

Fotnot: Tidigare har publikundersökningarna gjorts tillsammans med Svenska Spel, men sedan Svenska Spel stoppat spel på Melodifestivalen 2014 är de inte med i undersökningen.

Här är hela resultatet:

1. Ace Wilder – ”Busy doin’ nothin'” 25,8 % (131 röster)

2. Sanna Nielsen – ”Undo” 15, 4 % (78 röster)

3. Alcazar – ”Blame it on the disco” 13,2 % (67 röster)

4. Oscar Zia – ”Yes we can” 11,8 % (60 röster)

5. Anton Ewald – ”Natural” 8,1% (41 röster)

6. YOHIO – ”To the end” 7,3 % (37 röster)

7. Linus Svenning – ”Bröder” 5,9 % (30 röster)

8. Helena Paparizou – ”Survivor” 5,3 % (27 röster)

8. Panetoz – ”Efter solsken” 5,3 % (27 röster)

10. Ellen Benediktsson – ”Songbird” 1,8 % (9 röster)

Totalt deltog 507 personer i undersökningen.