Anton Ewald

Anton Ewald

Förra året grät han av lycka efter att ha avancerat till final från Andra Chansen. I år siktar Anton Ewald högre, väl i final verkar det inte vara något fel på självförtroendet.
– Jag sa redan vid presentationen att jag är med för att vinna i år, det känner jag fortfarande

Med fina danssteg och ett gospelinspirerat stick tog sig Anton Ewald direkt till final från deltävlingen i Örnsköldsvik. Nu är det dags för final och Anton är segerviss.
– Jag sa redan vid presentationen att jag är med för att vinna i år, det känner jag fortfarande. Men det är svårt att veta vad folk känner för att rösta på, kanske är det balladernas år i år? Hur som helst kommer jag att göra allt jag kan för att det ska gå hela vägen, säger han.

Förra året hette låten ”Begging” och Anton Ewald slutade på en fjärdeplats. Han hymlar inte med att årets låt, ”Natural”, är en större personlig favorit och att han njuter av att framföra den.
– Jag tycker att ”Natural” är en bättre låt, en låt som inte enbart är skriven för Melodifestivalen. Jag behöver inte säga ”natural” 23 gånger i refrängen för att den ska fastna hos publiken. Allt känns mer äkta och genuint än förra året.

Efter Andra Chansen i fjol, där Anton fick framföra ”Begging” två gånger, var han inte bara gråtfärdig utan även helt slutkörd. Han menar att de avancerade dansnumren ligger bakom detta och att ”Natural” är minst lika tuff att framföra.
– Efter varje genomkörning av låten är jag helt färdig. Jag har tränat hur länge som helst för att göra mitt jobb på scenen i tre minuter, trots detta är jag helt slut efter numret. Men det är hur kul som helst, så det är bara att köra på hur jobbigt det än må vara.

På oddslistor och Spotify pekar statistiken mot att det kommer att bli en tvekamp mellan Ace Wilder och Sanna Nielsen om slutsegern i årets Melodifestival. Anton Ewald har dock en annan kandidat han tror mycket på.
– Jag tror att den artist som har den mest unika låten kommer att vinna, att sticka ut i den här tävlingen är ett styrketecken. I årets Melodifestival tror jag att Ellens låt är mest unik, den är skör och liknar en visa. Hon blir en farlig konkurrent.
Om sin egen låt tänker han lite annorlunda.
– Min låt är inte så unik, med undantag från det gospelparti som kommer i slutet av låten. I det stora hela är det en kommersiell, skön popdänga. Men jag tror självklart på mig själv och låten, den kan nog nå riktigt långt!