AlcazarFemte gången gilt? Alcazar tillhör de rutinerade rävarna i Melodifestivalen 2014. Trots att man aldrig tidigare har vunnit tävlingen väljer man att hålla en låg profil angående årets vinstchanser.
– Självklart tror vi på oss själva men resultatet är inget vi kan styra över, säger Linda Hedlund till Poplight.

Alcazar deltar i år för femte gången i Melodifestivalen, men för den välkända gruppen blir det första besöket i Friends Arena, något som ger dem blandade känslor.
– Den känns enorm! Trots att man delar av den känns den jättestor, säger Tess Merkel.Andreas Lundstedt fortsätter:
– Globen är ju alltid Globen, den kommer att vara saknad. Samtidigt ska det bli kul att prova en ny arena.

Gruppen har varit framgångsrika i Melodifestivalen och vid fyra tillfällen har det nått ända fram till finalen, där en tredjeplats, 2005, är den största framgången hittills. Trots detta verkar man inte vara alltför segervissa utan är istället måna om att leverera en bra show.
– Vi fokuserar på vår grej, på lördag ska allting sitta så bra som möjligt. Självklart tror vi på oss själva men resultatet är inget vi kan styra över så vi fokuserar bara på vårt eget nummer, säger Linda Hedlund.

År 2009 började SVT tillåta förinspelad körmusik i tävlingen, något som flera akter har utnyttjat i form av mer avancerad show. Alcazar ser dock inte att förändringen inneburit något för deras eget nummer.
– I vårt nummer har vi både förinspelad kör och en kör som sjunger live, det fungerar jättebra. Någon större förändring innebär det inte, vi måste fortfarande sjunga ihop oss med kören för att numret ska sitta, det fungerar inte automatiskt. Men visst har vi en stor kör, de är fem fantastiska körsångare, säger Tess Merkel.
– Eftersom vi dansar också behöver vi hjälp, det är en ansträngande koreografi! tillägger Andreas Lundstedt.

Trots att gruppen lägger störst fokus på det egna numret har man hunnit lyssna på de andra finalisternas låtar. Andreas hävdar bestämt att hans favoritlåt är ”Blame it on the disco”, men när han, och gruppen, tvingas välja en annan låt de verkligen gillar är det inget snack om saken.
– Panetoz! Vi älskar Panetoz. Den rena, härliga glädjen som de förmedlar är underbar, säger Tess Merkel.
– Det är kul att Ellen (Benediktson) är i final också, det var ju lite oväntat. Hon har en fin låt, säger Linda Hedlund.