Helena Paparizou

(c) Mattz Birath, Poplight

Om knappt en vecka är det dags för den stora finalen av Melodifestivalen 2014 i Friends Arena och ikväll stod det klart att Helena Paparizou var en av de två artisterna som knep de sista finalbiljetterna. Poplight fick en intervju med Paparizou bara en kort stund efter att hon ropades ut som finalist.

När Poplight möter Helena Paparizou i det blåfärgade Green Room strax efter att kamerorna slocknade börjar hon först med att tacka oss för en väldigt fin artikel som Poplight skrev i samband med den första deltävlingen av Melodifestivalen 2014 i Malmö. Då, i Malmö, gick Helena direkt till Andra chansen – och nu ikväll, i Lidköping, gick hon direkt till final.

– Det här känns fantastiskt! Jag är jätteglad att jag har hamnat i final, berättar Helena Paparizou för Poplight.

Om exakt en vecka så vet vi ju vem som vunnit! Känner du någon jättestor press nu?

– Nej, jag gör faktiskt inte det. Jag känner mig jättenöjd att jag kommit till final, men sen ska jag inte säga heller att jag inte skulle vilja vinna rubb och stubb och representera Sverige i Eurovision Song Contest. Det hade jag jättegärna velat göra, för det var jätteroligt att göra det för Grekland. Jag har som sagt två hemländer så jag hade varit otroligt stolt över mig själv om jag skulle få kunna kamma hem en vinst för Sverige också.

Nu ligger det helt i folkets omdöme om vad som kommer hända.

När Poplight frågar Paparizou om vem hon ser som den största konkurrenten i finalen nästa vecka får hon tänka till och berättar att det ligger helt med vad svenska folket kommer att tycka.

Vem ser du som din största konkurrent i finalen nästa vecka?

– Åh gud, vet du vad? Alla de här låtarna bara växer och växer, kanske för de som inte lyssnar på varje låt och lyssnar enbart på en låt. Nu har låtarna kommit ut och man kan spela dom överallt och nu har de börjat växa, så nu är det verkligen i folkets omdöme om vad som kommer hända. Nu blir det tufft!

Sista frågan! Hur ska du fira ikväll?

– Vi ska på efterfest!

Oj! Ska du det?

– Vi! Jag sa vi! Det betyder alla. Du är också jättevälkommen!

Helena Paparizou & Christer Björkman

Helena Paparizou & Christer Björkman

Helena Paparizou gör sällskap från kvällens Andra chansen till finalen tillsammans med Linus Svenning. Vad tyckte du om Andra chansen? Kommentera nedan!