Outtrigger tog sig till Andra Chansen från deltävling tre i Göteborg. Under veckan har det spekulerats kring bandet, och flera håller bandet och deras bidrag ”Echo” som favoriter. Under kvällens genrep i Lidköping strulade dock tekniken för bandet, då sångaren Simon Peyrons galler försvann framför honom plötsligt, vilket ledde till att han blev utan mikrofon och repet fick avbrytas.

Vad hände egentligen?

– Såhär var det; Simon fick en del feeling, och när jag får feeling brukar jag stampa en del med mina ben, och i detta fallet är det en knapp för att öppna min lilla lucka… Så det som hände var att jag råkade trycka på knappen, berättar Simon Peyron för Poplight.

– Så sitter jag ju fast i min tvångströja, så jag kan inte ta tag (i gallret) och dra det ner… det var egentligen det som hände; jag fick sjukt mycket feeling, och då flängde den upp! Men nu har vi bränt broarna för att det misstaget ska hända igen!

– Vi taggade nog till ännu mer!

Är du orolig för att det här ska hända imorgon?

– Definitivt inte nu! Som sagt; nu har vi bränt broarna!

Men vad hade varit värst, att grinden åker upp för tidigt som den gjorde nu eller att du aldrig kommer ut från buren?

– Att grinden åker upp för tidigt! enas bandet.

Vad oroar er mest inför imorgon?

– Egentligen finns det inte så mycket som oroar oss. Vi kan vårt nummer och vi vet vad vi ska göra! Så vida det inte händer något här inne, typ som att det skulle börja brinna…

– Det handlar väl om vi ska gå till final eller inte… Det är det enda orosmomentet!

Bandet konstaterar att det är en hård Andra Chans, och att alla bidrag förtjänar att gå vidare. Simon Peyron lägger dock fram att det vore tråkigt för dem att möta Ammotrack i en duell, då banden är goda vänner – och delar skivbolag.

Hur tror ni att de kommer att rösta imorgon då?

– 099 202 08!, skrattar bandet.

– Om det är något man lärt sig på de här veckorna, så är det att det inte ens är värt att spekulera om resultatet!

Intervju av Ludvig Alfredsson