Ikväll var det genrep i Lidköping inför en riktig publik. Poplight har tillsammans med Melodifestivalklubben/OGAE Sweden gjort en publikundersökning där vi kollade vilka som var publikens favoriter under kvällen.

Undersökningen gick till på följande vis: efter genrepet fanns utsända från Poplight och Melodifestivalklubben/OGAE Sweden på plats i foajén. Slumpmässiga stickprovskontroller utfördes på publiken och de som svarade var både vuxna och barn som fick endast välja en favorit var.

Under genrepet lottades ett fingererat resultat där Ammotrack, Linus Svenning, JEM,  Helena Paparizou och Outtrigger gick till andra omgången och fick höras i snabbreprisen en extra gång. Dessutom lottades Ammotrack och Outtrigger tillsammans med Linus Svenning och Helena Paparizou att gå vidare till en duellomgång och fick således framföra sina bidrag ytterligare en gång. Av dessa fyra lottades Ammotrack och Helena Paparizou till final, men fick inte framföra sitt bidrag en gång. Detta kan ha påverkat resultatet i undersökningen.

Fotnot: Tidigare har publikundersökningarna gjorts tillsammans med Svenska Spel, men sedan Svenska Spel stoppat spel på Melodifestivalen 2014 är de inte med i undersökningen.

Så tyckte publiken

1. Helena Paparizou – ”Survivor” – 26% (96 röster)
2. Linus Svenning – ”Bröder” – 22% (82 röster)
3. Ammotrack – ”Raise Your hands” – 17% (64 röster)
4. JEM – ”Love Trigger” – 11% (39 röster)
5. State of Drama – ”All we are” – 9% (32 röster)
6. Martin Stenmarck – ”När änglarna går hem” – 7% (26 röster)
7. Outtrigger – ”Echo” – 7% (25 röster)
8. Ellinore Holmer – ”En himmelsk sång” – 1% (5 röster)

Totalt deltog 369 personer i undersökningen.

Undersökningen gjordes av Poplight och Melodifestivalklubben/OGAE Sweden på genrepspubliken i Lidköping den 28 februari 2014.