Under hela torsdagen pågår det repetitioner för fullt i Lidköping inför Andra chansen på lördag i Melodifestivalen 2014. Poplights utsände reporter är på plats hela dagen och rapporterar från repetitionerna i Sparbanken Arena i Lidköping.

Idag repeterar alla artister som avancerat sig vidare från deltävlingarna till Andra chansen på scen för första gången inför lördagen. Varje artist repeterar i cirka 35 minuter vardera och hinner sjunga igenom sin låt tre-fyra gånger på scen. Det som är annorlunda nu från tidigare tävlingsveckor är att artisterna repeterar endast på torsdagar och inte på fredagar, bortsett från genrepet på fredagskvällen.

På plats i Lidköping från Poplight är Ludvig Alfredsson och fotograf Mattz Birath. Vi kommer att under dagen rapportera direkt från repetitionerna och allt som sker under dagen kan ni läsa nedan.

PS! Glöm inte att följa oss på twitter och Instagram (@PoplightSE) för de allra senaste uppdateringarna.

Repetitionsschema för torsdagen

OBS! Artisterna repeterar INTE enligt startordning. Detta för att de två bildproducenterna ska få repetera ”sina” bidrag i följd.

11:10 – Linus Svenning (”Bröder”, #2)
11:45 – Helena Paparizou (”Survivor”, #7)

(kl 12:10 – 12:25 – Kaffepaus)

12:35 – Outtrigger (”Echo”, #8)
13:10 – State of Drama (”All we are”, #4)

(kl 13:35 – 14:35 – Lunch & presskonferens med artisterna)

14:45 – JEM (”Love Trigger”, #3)
15:20 – Martin Stenmarck (”När änglarna går hem”, #6)
15:55 – Ammotrack (”Raise your hands”, #1)
16:30 – Ellinore Holmer (”En himmelsk sång”, #5)

(16:55 – Arenan stänger)

2a-chansen-kollageDeltagarna i Andra chansen. (Foto: Mattz Birath / Montage: Ludvig Alfredsson)

Linus Svenning – ”Bröder”

Först ut på dagens repetitioner är Linus Svenning med ”Bröder”. Efter första genomsjungningen så kändes det en aning surt… men mestadels för att akustiken i arenan kanske inte är sådär jättebra. Det känns som att Linus håller igen lite grann i början men efter att ha bränt igenom låten ett par gånger så känns det bättre.

Förändringarna i Svennings nummer från Malmö är små. På pucken ute i arenan har de lagt till lite spotlights på golvet och bildskärmarna på scenen verkar visa ett nytt filmklipp från han och hans bror. För det mesta är de likadana, men det är några extra som tillkommit, känns det som.

Innan jag gick in i arenan snackade jag även med Fredrik Kempe som berättade för mig att Linus är den som ligger bäst till på listorna av de som tävlar i Andra chansen… har inte hunnit faktakolla det, men det känns ändå som att Linus kan bli farlig på lördag.

Helena Paparizou – ”Survivor”

Paparizou levererar sitt nummer lika snyggt och proffsigt som i Malmö. Visst, låten har hunnit växa en del sedan jag var i Malmö för några veckor sedan och jag börjar verkligen gilla det här. Det är inte mycket som skiljer sig från deltävlingen i Malmö. I andra versen är det lila färger på scenen och jag vill minnas att det syntes inte i Malmö.

Första genomgången sparar hon lite på krafterna och andra genomgången tar hon det verkligen lugnt – då rör hon inte ens på läpparna och bara repeterar kameravinklarna. Det är såpass mycket förinspelad körmusik att jag inte la märke till det själv förrän jag tittade upp från min dataskärm. I tredje genomgången tänder hon till och börjar skina sådär som hon brukar göra.

Outtrigger – ”Echo”

Då var vi igång igen efter ett kort litet uppehåll. Det är inte mycket förändringar i numret sedan deltävlingen i Göteborg, om ens några. Burarna är densamma, tvångströjan och masken är där. Ljuset är likadant, kameravinklarna också. Det känns som att de ska behöva något mer… typ, pyro?

Annars så verkar de inte ha några större problem med sitt nummer känns det som.

State of Drama – ”All We Are”

Lite kort om det här då jag bara hann se en genomgång av numret för att sedan springa iväg på presskonferens angående den pågående röstningsskandalen. Mycket såg likadant ut sedan Göteborg. Banduppsättningen, ljuset, ja allt, för det mesta. De hade sina ”torsdagsrep”-uttryck på sig som så många artister brukar ha idag.

När jag kom tillbaka från presskonferensen hade jag lagt märke till att det låg konfetti över hela parkettgolvet – så troligtvis lägger de till en effekt i form av konfetti i sitt nummer för att förhöja det hela.

JEM – ”Love Trigger”

Efter presskonferensen och allt det där fortsätter repetitionerna med JEM och ”Love Trigger”. Det är inte mycket nytt här heller. Det ser ut precis som i Linköping med samma musikvideo-feeling och de känner sig säkrare på scenen i och med att de fått lite mer rutin på Melodifestival-scenen.

Jag tycker som vanligt att artisterna bör förhöja något i sitt framträdande för att öka sina chanser. Det behöver inte nödvändigtvis vara stora förändringar… men något i alla fall.

Martin Stenmarck – ”När änglarna går hem”

Martin kör sin låt framför ljusväggen som vanligt – men denna gången har han lagt till detaljer i form av röda tygskynken som ska blåsa med hjälp av fläktar framåt slutet av låten. Under genomgångarna har Martin på sig en silvergrå jacka och svarta byxor istället för de röda golfarbyxorna som han hade på sig i Linköping.

Martin håller igen sig stora delar av repetitionerna och även här är det mycket av det klassiska ”torsdagsrep”-uttrycket på scen. Det ska bli intressant att se hur det kommer gå för honom på lördag.

Ammotrack – ”Raise your hands”

Den största förändringen sedan förra veckan i Örnsköldsvik som jag lagt märke till måste vara motorcyklarna. Motorcyklarna är helt nya, annars kan jag inte se så mycket förändringar i kalaset. Jag tycker själv att låten är helt okej, även om det inte riktigt är min kopp te kanske. Hooken sätter sig mer och mer, och den är mycket mer ”melodisk” än Outtrigger.

Detta kan bli en av de stora konkurrenterna till finalplatsen på lördag. Jag tror det kan gå bra för dem, men hur det ska gå i finalen sen? Nja, högst osannolikt att Ammotrack blir en ny Stjernberg.

Ellinore Holmer – ”En himmelsk sång”

Jag har ledsen, men jag har ännu inte köpt hela den här grejen. Visst är den vacker och fin och allt det där, men för mig sveper den bara iväg obemärkt. Det händer inte så mycket i den här låten.

Framträdandet är densamma som i Örnsköldsvik. Inte mycket mer än att Ellinore står vid sitt mickstativ och sjunger. Under repetitionerna idag har hon dock inte på sig sin blåa klänning utan kör det ganska så casual.

Jag blir förvånad om den tar sig vidare på lördag, men å andra sidan har hon förmodligen hela Hudiksvall bakom sig som röstar, även om jag tror att de på lördag är fullt upptagna med att rösta på annat.