Emmelie de Forest

Emmelie de Forest
(c) Dennis Stachel (EBU) / Thomas Hanses (EBU)

Den regerande Eurovision-vinnaren Emmelie de Forest från Danmark kommer att gästa Andra chansen i Lidköping på lördag, där hon kommer framföra den officiella Eurovision-låten ”Rainmaker” i mellanakten.

I den första deltävlingen av Melodifestivalen 2014 i Malmö uppmanade programledarna Anders Jansson och Nour El Refai att starta ett ”flöjtbål” där alla flöjtar skulle brännas, till följd av den danska segern i Eurovision Song Contest 2013. Nu på lördag kommer artisten själv, Emmelie de Forest, att uppträda i programmet, där hon tänker framföra den officiella Eurovision-låten ”Rainmaker”.

Låten är skriven av Emmelie själv tillsammans med Fredrik Sonefors och Jakob Schack Glæsner. ”Rainmaker” är den officiella Eurovision-låten och har även tidigare framförts i Maltas nationella uttagning och den ska dessutom framföras på Eurovision-finalen i B&W Hallerne tillsammans med alla 26 finalister på scen.