Alcazar

Alcazar
(c) Mattz Birath, Poplight

Jag vet inte om jag någonsin haft så fel i mina tippningar som i år. Men förra lördagen hade jag i alla fall tre rätt av fyra – fast de hamnade på olika placeringar. Och den jag missade var givetvis Ace Wilder  – trots att hon var klart bäst. Vem blir veckans skräll?

Deltävling fyra. Den klassiska deltävlingen där vinnaren brukar finnas representerad. Sedan systemet med deltävlingar infördes 2002 så har hela sex bidrag från deltävling fyra stått som segrare av Melodifestivalen. Och jag måste säga att om det i år skulle visa sig att Alcazar skulle gå och vinna så är det verkligen välförtjänt även om jag såklart också unnar Sanna Nielsen en seger efter ”lång och trogen tjänst”. Men oddsen har sedan dag ett talat till Alcazars fördel. De har varit den ständiga lågoddsaren tills Sanna Nielsen kom in i tävlingen. Men jag vill ändå inte räkna ut de tre discorävarna i Alcazar riktigt än. De har verkligen satsat i år. Det är discokula från taket. Enormt mycket kör. Tajt och klassisk Alcazar-koreografi. De ger oss allt vad vi vill ha och förväntar oss – det vill säga den naturliga uppföljaren till ”Stay the Night” och inte en ”Headlines” nummer två.

En annan som ger oss vad fansen vill ha är Anton Ewald. Här verkar det skett utveckling NOLL sedan i fjol. Typ samma dans med en tamare låt. Jag vet inte varför den här är så given att gå vidare? Då tycker jag att Janet Leons låt känns betydligt mer spännande och kanske mer vad folk vill ha i år? En nedtonad ballad. Jag kan än i dag tycka att Janet Leon blev snuvad på en finalplats av gubbarna i Ravaillacz i fjol. Hon hade en av förra årets bästa låtar och så fick de där gubbarna hennes plats istället. Det var en av mina deppigaste stunder i Melodifestivalens historia.

Så här såg oddsen ut igår.

Jag hade liten svag förhoppning om att Ellinore Holmer skulle vara en positiv överraskning men hon sjöng extremt surt klippet på SVT så nu är jag osäker på hur hon kommer att klara sig. Josef Johansson verkar vara en favorit hos spelbolagen. Jag har verkligen ingen aning om hur den kommer att stå sig men ska vi lita på oddsen så ska den knipa en biljett till Andra Chansen tillsammans med Ammotrack. Själv tycker jag att Linda Bengtzings bidrag är extremt kul och tror att hon kan ta sig till en Andra Chansen. Det är roligt att hon inte har en klassisk Bengtzing-låt utan att hon kör på Bengtzing 2.0!
Så här tippar jag

Till final:
Anton Ewald
Alcazar

Till Andra Chansen
Janet Leon
Linda Bengtzing

RLJ_4716