RLJ_6110

Anton Ewald pekar ut riktningen

Ikväll var det genrep i Örnsköldsvik inför en riktig publik. Poplight har tillsammans med Svenska Spel och Melodifestivalklubben/OGAE Sweden gjort en publikundersökning där vi kollade vilka som var publikens favoriter under kvällen. Anton Ewald och Alcazar krossade allt motstånd med 33% respektive 26% av rösterna.

Undersökningen gick till på följande vis: efter genrepet fanns utsända från Poplight, Svenska Spel och Melodifestivalklubben/OGAE Sweden på plats i foajén. Slumpmässiga stickprovskontroller utfördes på publiken och de som svarade var både vuxna och barn som fick endast välja en favorit var. All data räknades in via en smartphone-app utvecklad av Svenska Spel som endast de utsända har tillgång till.

Under genrepet lottades ett fingererat resultat där Alcazar, I.D.A, Josef Johansson, Ellinore Holmer och Anton Ewald gick till andra omgången och fick höras i snabbreprisen en extra gång. I.D.A lottades ut som första finalist och Anton Ewald som andra finalist och fick således sjunga bidraget en extra gång. Detta kan ha påverkat resultatet.

 Så tyckte publiken

image