Det kommer aldrig vara över för Håkan Hellström. Under kvällens Grammisgala tog artisten storslam och kammade hem inte mindre än tre priser.

- Nu vill jag bara spela rundpingis mot han den krullhårige i State of Drama, säger Håkan Hellström till Poplight. 

håkan hellström

Foto: Katarina Norström


”Årets textförfattare”, ”Årets låt” och ”Årets rock”. Håkan Hellström kammade hem rubbet och korkade upp bubbel direkt efter galans slut.

– Jag är så glad. Och tacksam. Och glad. Och tacksam och glad. Sa jag glad? säger han när Poplight träffar honom på scenen direkt efter Grammisgalan.

Och artisten har inte behövt gå hem tomhänt från någon av årets galor. På Rockbjörnen prisades han trefaldigt och på P3 Guld i januari tog han hem två av de tyngsta priserna. Sedan tidigare har Håkan Hellström sex grammisar, fem P3 Guld-statyetter och inte mindre än elva Rockbjörnar.

– Jag har alla priser i en garderob hemma som är upplyst med en massa spotlights. Men den får jag nog bygga ut nu efter det här, säger han och skrattar.

Vad betyder priser för dig? 

– Det är svårt att veta vad de betyder innan någon tar bort dem. Fråga mig den dagen jag inte får någonting längre, då vet jag. Just nu känns det som att de ger en skjuts på något sätt, att någon vill att man ska fortsätta med det här. Och det är bra att känna det ibland, det tror jag att alla människor behöver. Det är lite synd att bara artister ska få den bekräftelsen, det borde finnas för snickare och andra yrken med.

Singeln ”Det kommer aldrig vara över för mig” som släpptes förra våren vann också Grammisgalans folkröstade kategori ”Årets låt”. Låten prisades i samma kategori både på Rockbjörnen och P3 Guld-galan.

håkanhe

Foto: Katarina Norström

– Ja, jösses. Jösses. Det priset väger såklart extra tungt. Det är för människor jag gör det här, för alla ute i stugorna och vad man nu sitter i. Lägenheter, hyddor… Nu ska jag inte spåra iväg på bostäder, säger Håkan Hellström och skrattar.

Vad tror du det är med den låten som folk gillar så mycket? 

– Ja, herregud, säg det. Jag pratade med Björn Olsson som  jag skrivit låten med och vi förundras också över det. För vi har gjort många låtar som vi själva tycker är bättre än den, men plötsligt så är det bara något som slår  till. Man känner att det är något speciellt med den live, när vi spelar den lyfter taket. Det hade kunnat vara en person i lokalen och det hade ändå lyft. Jag har inget hemligt recept, det är slump och tur och kämpaglöd bakom den.

Till sist, på Rockbjörnen firade du med shotsbricka och rundpingis. Hur toppar du det ikväll?

– Jag ska leta frenetiskt efter ett pingisbord, det är det enda sättet jag kan fira på. Har de inget på Café Opera så åker jag till någon pingisförening istället.

Vem tänker du utmana? 

– Han den krullhårige i State of Drama, vid keyboarden. Han ska jag ta med mig!