Janet Leon

Janet Leon
(c) Mattz Birath, Poplight

Förra året var hon favorittippad, då slutade det hela med stor besvikelse och uttåg redan efter deltävlingen i Skellefteå. Nu är Janet Leon tillbaka i Melodifestivalen 2014, och i år kommer tittarna att få se en annan sida av henne.
– Det är en känslomässig låt som berör på ett helt annat sätt, säger Janet Leon till Poplight.

Med låten ”Heartstrings” gick Janet Leon in som den stora favoriten i Skellefteå under förra årets Melodifestival. Efter att repetitionerna kantats av diverse problem med på scenen vändes den förväntade resultatlistan helt upp och ner när tittarna hade fått säga sitt. Janet slutade på en snöplig femteplats och var märkbart besviken efteråt. I år är hon tillbaka för att få ut det hon inte lyckades med förra året.

– Det känns som att jag får en ny chans att visa vad jag kan. Jag har en hel del jag inte fick ut förra året och i år kommer jag att visa en helt annan sida av mig själv, säger Janet Leon.

Förra året ställde hon upp med låten ”Heartstrings”, en upptempolåt med ett tillhörande kvalificerat dansnummer. I år byter hon helt spår och provar en annan väg.

– ”Hollow” går inte att jämföra med ”Heartstrings”, det är helt olika låtar. ”Hollow” är vacker, väldigt känslomässig och den berör verkligen på ett helt annat sätt. Den handlar om tomheten som uppstår när man har förlorat någon, det kommer att bli ”emotional”.

Trots fjolårsbesvikelsen menar Janet Leon att hon inte har några förväntningar på tävlingen som sådan. Hon menar att den är svår att tyda och att det egentligen kan gå hur som helst.

– Man kan aldrig veta vad som kommer att hända. Jag förväntar mig bara att jag ska göra min grej och att mitt budskap ska nå fram. Visst, det vore jättekul att gå vidare från deltävlingen i år, jag hoppas ju självklart att det ska gå bättre. Men jag hade inga resultatmässiga förväntningar förra året detsamma gäller i år. Mitt enda mål är att nå ut med min musik.