Anders Jansson & Nour El Refai

(c) Mattz Birath, Poplight

Förra veckan sågs den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2014 av något färre än tre miljoner tittare. Denna veckan sågs den tredje deltävlingen av något mer än tre miljoner tittare, uppger MMS, något som festivalgeneralen Christer Björkman inte förväntade sig innan.

Den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2014 sändes i lördags kl 20:00 och har enligt Dagens Media uppnått 3 006 000 tittare, och enligt Aftonbladet uppnådde den 3 019 000 tittare. Detta är en ökning då förra veckans tittarsiffror från den andra deltävlingen i Linköping landade på 2 986 000 tittare.

Under en presskonferens i torsdags i Scandinavium berättade Christer Björkman för Poplight att han förväntade sig en betydligt lägre siffra för helgens deltävling:

– Den bör ligga på 2,8 miljoner tittare och bör således vara under tre miljoner, med tanke på att OS är igång och att den tredje veckan är oftast den som har lägst tittarsiffror.

Christer berättade även att han tyckte tittarsiffran under den andra deltävlingen i Linköping var normal, men att han blev väldigt förvånad över siffran för den första deltävlingen i Malmö:

– För mig är den första siffran otroligt förvånande. Den däremot tyckte jag var alldeles för hög och den borde inte vara så hög, för den borde varit på 3,1 miljoner tittare istället för 3,4 miljoner. I min värld var den alldeles för hög sett i relation till tidigare statistik.

Nästa lördag är det dags för den fjärde och sista deltävlingen av Melodifestivalen 2014 när tävlingen intar Örnsköldsvik. Poplight är på plats nästa vecka och rapporterar från förberedelserna.