14022014-mfgenrepfredag-1525

Dr. Alban och Jessica Folcker
Copyright: Mattz Birath, Poplight.se

− Vi är glada för allas skull och vi sitter inte och surar. Det var bra låtar och alla här gjorde fantastiska framträdanden här i kväll. Alla är vi vinnare, menar Jessica Folcker och Dr Alban nickar instämmande.

När slutresultatet skulle presenteras om det var Dr Alban och Jessica Folcker eller Ace Wilde som skulle ta sig till final var det nog många som var ganska säkra på att det var de erfarna och etablerade som hade lyckats ta hem finalplatsen. Men så var det inte. Inte ens Ace Wilder själv kunde förstå vad som hade hänt. För Dr Alban och Jessica kändes det förstås lite snopet. De var trots detta ändå glada över att ha gått vidare i den första omgången. Men Dr Alban menar:

−Det känns som om Melodifestivalen numera vänder sig till en mycket yngre publik numera. Det verkar som om det är mest barn som röstar. Det märks på resultaten på vilka som går vidare. Det är de unga artisterna som går bra här, säger Dr Alban till Poplight.

Kändes det stabilt under framförandet eller var det något som ni kunde ha gjort bättre?

−Allt gick fantastiskt bra. Finns ingenting vi kunde ha gjort bättre, såg du inte hur bra det gick? Säger Dr Alban och Jessica Folcker nickar glatt instämmande.

Dr Alban och Jessica Folcker ska göra fler låtar och färdigställa ett album och ska sedan ut på turné tillsammans senare i år både i Sverige och utomlands uppger de till Poplight. Vilket oavsett resultatet i Melodifestivalen är en turné som är efterlängtad av många. Förmodligen har medverkan i Melodifestivalen ökat intresse för en bredare publik för deras koncept.