State of Drama

State of Drama
(c) Mattz Birath, Poplight

State of Drama kände pressen att behöva lyckas med tanke på framgångarna i fjol. De är glada över att nu ha lyckats nå Andra Chansen.

Det var ett glatt gäng som mötte pressen och Polight i greenroom efter sändningen. Helt klart glada över att den här etappen är över. Nu måste de dock ladda om inför Andra Chansen.

− Vi är nöjda och vi kommer att bli en erfarenhet rikare av att nu gå in i Andra Chansen. Förra året var vi underdogs och vi var så nöjda att vara med. Ingen visste vilka vi var eller trodde ens att vi skulle gå till final. Det här året var en helt annan sak – vi har känt mycket mer press på oss att lyckas, mycket mer press. Vi behövde lyckas. Så vi känner oss glada över att vi nu har nått Andra Chansen, säger bandets sångare Emil Gullhamn till Poplight.se.

State of Drama tycker att det ska bli spännande att vara med i Andra Chansen, men är just nu förvirrade över hur den egentligen går till.

Vad tycker ni om att behöva tävla tillsammans med Outtrigger en gång till nu i Andra Chansen?

− Jag hoppas att vi inte behöver möta Outtrigger i en duell nu, undrar Emil. Det berör oss i för sig ingenting. Vi tycker att vi har helt olika musikstilar. Dom är ju mer metall. Det är att jämföra Dr Alban och Jessica Folcker eller Streaplers med Outtriggers menar medlemmarna i State Of Drama.

Under era första rep körde ni förresten med en rökpistol som du Emil skulle skjuta med, men den strök ni, varför?

− Ja den var så jobbig. Det var ett sånt hårt tryck i den och jag behövde hålla utlösaren intryckt hela tiden och mina arm blev som spagetti. Den var jättejobbig att hantera så jag är glad över att vi strök den, säger Emil.

Oavsett hur det går att i Andra Chansen, funderar ni på att ställa upp i Melodifestivalen igen?

− Nej, det kommer vi definitivt inte att göra i en nära framtid i så fall. Nu har vi varit två år i rad så det får räcka.

Gruppen kommer att släppa en EP och göra flera låtar och släppa ett album framöver och en turné i Sverige planeras. Men så vill de snart lanseras utomlands och slå internationellt.

Så ett steg kan vara att vinna Melodifestivalen och nå ut till resten av världen via Eurovision?

− Vi är redo att ta ett nästa steg, vi får se hur det går, säger Emil till Poplight.