Outtrigger

Outtrigger
(c) Mattz Birath, Poplight

Outtrigger triggade igång den svenska TV-publiken och tog sig direkt till Andra chansen i Lidköping. När Poplight mötte rockbandet efter deltävlingen var de riktigt nöjda med sina prestationer och ser redan nu fram emot att få köra igen i Lidköping.

Innan deltävlingen drog igång var Outtrigger inte några av de stora favoriterna, men efter onsdagskvällen när pressen fick höra bidragen som tävlade ikväll så började det uppstå en hype kring bandet. Detta fortsatte och nu ikväll gick de vidare till Andra chansen i Lidköping.

– Det blir inte fel med ett arena-gig till! skrattar gitarristen Joakim Agnemyr.

– Det kändes så jävla bra, hela vägen! Skitbra, verkligen. Allting gick precis som det skulle göra, säger sångaren Simon Peyron.

Bidraget som de tävlade med, ”Echo”, skrevs av bandet själva tillsammans med Joy Deb, Linnéa Deb och Anton Malmberg Hård af Segerstad. Både Joy & Linnéa hade sett deras cover av deras vinnarlåt från förra året, ”You”, inne på Youtube och hörde därefter av sig om de ville samarbeta.

Om två veckor ska de tävla igen i Lidköping under Andra chansen och ikväll ska de dricka Jaeger och öl på efterfesten. De berättar även att de har andra planer på efterfesten för en viss artist.

– Vi ska fylla Oscar Zia! sa gitarristen Timmy Andersson.

Men då flikade en annan i Outtrigger in och ville vara politiskt korrekt:

– Han är minderårig och man ska inte dricka om man är under 18 år.

Outtrigger gör sällskap tillsammans med State of Drama och tävlar i Andra chansen i Lidköping den 1 mars. Vad tyckte du om Outtrigger ikväll? Kommentera nedan!