15022014-_B012868

Oscar Zia
Copyright: Mattz Birath, Poplight.se

Att Oscar Zia skulle gå direkt till final ikväll med sitt bidrag ”Yes We Can”, kändes som ett säkert kort den här veckan. På odds och förhandssnack och i gårdagens publikundersökning fick Oscar nästan hälften av rösterna. Men det är ändå en omtumlande upplevelse att vara med i Melodifestivalen och gå till final, särskilt om man bara är 17 år. Men Oscar svarade vant och rutinerat på journalisternas frågor direkt efter sändningen.

Oscar, det här kändes kanske inte helt oväntat för dig?

− Jo, för mig var det här helt oväntat. Jag hade ingen aning om hur det skulle gå ikväll. Det var ju så många bra låtar den här veckan och låtar i så många olika genrer. Publikens stöd och mina fans i Scandinavium kändes av, men just att jag nådde fram till TV-tittarna också tycker jag är najs. Det känns sjukt kul det här, säger Oscar till Poplight.

Ditt nummer har ju kritiserats för att vara likt ett framträdande med N’sync, vad säger du om det?

−Ja det är inget jag sticker under stol med att det är en kopia. Men det framträdandet var för femton år sedan. Dagens kids och mina fans kommer inte ihåg det. Uppenbarligen gillade folk mitt nummer eftersom folk ringde och röstade mig till final. Det här fungerade för mig i Melodifestivalen 2014, säger Oscar självsäkert.

Hur ska du ladda om nu till finalen?

− Jag ska nu först fira på efterfesten förstås, vad ska man annars göra en kväll som denna? När jag festat klart ska jag ha ett härligt sportlov och koppla av för att bli härligt utvilad för att kunna ge allt till finalen.