14022014-mfgenrepfredag-1569

Dr Alban & Jessica Folcker
(c) Mattz Birath, Poplight

Det färgstarkaste bidraget i årets Melodifestival är utan tvekan ”Around the World” med Dr Alban och Jessica Folcker. När denna duos medverkan först presenterades var det många som höjde på ögonbrynen och undrade hur det skulle låta. Nu vet vi att det låter typiskt Dr Alban och 90-tal. Att Jessica och Dr Alban gör ett bidrag ihop är inte heller så underligt då de har känt varandra sedan slutet av 80-talet. Jessica jobbade ett tag i Dr Albans klädaffär. Men de har även jobbat tillsammans när det gäller musik.

Välkommen tillbaka till Melodifestivalen Jessica, sist du var med så var det kanske lite struligt, du hade ju precis fött ett barn och kommit från BB när du skulle tävla.
−Ja, nej för mig så var det inte så kämpigt, men alla andra verkar ha mått dåligt. (skrattar) Fast det gick ju ändå hyfsat bra för alla som var inblandade den gången, (skrattar).

Dr Alban och Jessica ger ett mycket samspelt intryck och det märks att de är vana att jobba med varandra. Visserligen var de första repen på plats i Göteborg något trevande och snurriga men nu känns det om man använder ett av doktorns favorituttryck: Stabilt.

Det finns egentligen hur mycket som helst att fråga de här legendarerna vad gäller deras musik och artisteri. Men under den begränsade tid vi har till att intervjua artister mellan repetitionerna blir det som det blir. I det här fallet ganska snurrigt.

Hur känns det nu när ni är på plats här i Göteborg?

− I magkänslan känns det just nu väldigt bra. Vi vill dela med oss av vår energi, värme och glädje som vi har i den här låten och vårt framförande. Det vore kul att gå vidare nu när vi ändå är här, säger Jessica.

Dr Alban säger att han inte har haft några planer tidigare på att medverka i Melodifestivalen. Men i år kändes det plötsligt rätt med den här låten och med möjligheten att få med sig Jessica i låten. För alla som är oroliga över hur det kommer att låta så är det inget att oroa sig över det är typiskt Dr Alban och 90-tal, så att det osar om det.

I Sverige kan man lätt få intryck av att Dr Alban har varit helt borta från artistlivet en längre tid, i alal fall om inte är ett hängivet fan. För vi har ju egentligen inte hört så mycket från honom sen de där glada dagarna med Brolin, Björn Borg och CO i slutet av 90-talet… Dessutom kan en tv-sketch eller någonting ha gett intryck av att han gett upp musiken och börjat jobba som tandläkare igen.

− Nej, nej jag har inte varit borta från artistlivet jag har ju varit ute och turnerat mycket runtom i världen hela tiden. Jag har skrivit en del låtar. Jag har hållit igång hela tiden. Jag turnerar numera mycket framförallt i Tyskland och Ryssland, säger Alban.

Hoppar du förresten fortfarande in som tandläkare ibland?

(skrattar) − Nej, nej jag har inte varit tandläkare sedan 90-talet. Efter hiten med Hello Africa slutade jag med det. Jag har inte tid med det längre, säger Alban.

Vad har ni planerat ska hända efter Melodifestivalen?

− Efter det här så kommer vi att skriva klart albumet och efter det så blir det en turné, säger Alban

−Ja och vi kommer att turnera tillsammans, inflikar Jessica. Det kommer att bli väldigt roligt, vi ser fram emot det, fyller Jessica i.

Vi kan se fram emot en skön nostalgitripp ikväll och vi får se hur det går. Bra färg-tv och en härlig show utlovas!