Christer Björkman

Christer Björkman
(c) Mattz Birath, Poplight

Ikväll är det dags för den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2014 och när Poplight möter Christer Björkman under en presskonferens berättar festivalgeneralen varför han utgick från Borås när han satte startfältet i Göteborg.

I augusti 1957 föddes Christer Björkman i Borås, en knapp timme från Göteborg, och nu i kvällens startfält utgick Christer från Borås när han satte artisterna till startfältet. Förutom Christer själv kommer State of Drama och Shirley Clamp från just Borås, och det var ur den vinkeln som Björkman satte startfältet. State of Drama och Shirley Clamp var dessutom de två första akterna som spikades till deltävlingen i Göteborg.

– Det började egentligen med att jag faktiskt tyckte det vore lite kul att ha de här Borås-akterna i närheten av hemma och sen byggde jag det runt om egentligen. Det var nog så det var, som det började i alla fall, berättar Christer till Poplight.

Björkman öppen för deltävling i Borås

Under 2011 utsågs Christer Björkman dessutom som ”Årets Boråsambassadör” och trots att en deltävling aldrig har hållits i hans hemstad så har han aldrig stängt dörren för att eventuellt kunna arrangera en deltävling av Melodifestivalen i världsmetropolen Borås, men det finns bara ett litet krav från Björkman.

– Jag pratat med dem om det och de frågar alltid när vi ska komma dit, så säger jag att så fort de bygger tak på arenan så kommer vi.

Så det finns planer på att ni kan ta Melodifestivalen till Borås?

– Det beror fortfarande på om de bygger ett tak. Bygger de ett tak så skulle vi jättegärna komma dit. I just den arenan skulle vi nog kunna ha en deltävling, tror jag.

Inte finalen då?

– Njae… nä, det tror jag inte, ha ha.