Ace Wilder

Ace Wilder
(c) Mattz Birath, Poplight

I den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2014 skrällde Ace Wilder till det riktigt ordentligt när hon kvalificerades direkt till finalen i Friends Arena den 8 mars. Poplight fick en pratstund med Ace direkt efter på presskonferensen.

Det är en väldigt avslappnad Ace Wilder som Poplight möter i green room under presskonferensen efter sändningen. Hon verkar fortfarande inte förstått att hon gick direkt till final i kvällens deltävling.

– Jag tror att det tog en stund innan jag förstod att de ropade ut mitt namn. Jag kände bara ”Aha, okej?”, berättar Ace Wilder.

Alice, som är hennes riktiga namn, framförde låten ”Busy Doin’ Nothin'”, skriven av henne själv tillsammans med kvällens dominerande låtskrivarduo, Joy Deb och Linnéa Deb. Hon berättar även att anledningen till att hon gick till final berodde på hennes dansare, men hennes koreograf, Litho Nericcio, håller inte med.

– Det är hon som kom på hela idén om jag ska vara ärlig, när det gäller kläder och hela dansen. Jag kompade allting genom hennes idéer egentligen, så det är hon som ska ta äran egentligen, berättar Litho, som precis kom fram till Ace under intervjun.

Ace Wilder är nu den sjätte finalisten i finalen av Melodifestivalen 2014 och gjorde ikväll sällskap till finalen tillsammans med Oscar Zia. Finalen äger rum i Friends Arena den 8 mars.