Oscar Zia

Oscar Zia
(c) Mattz Birath, Poplight

Ikväll var det genrep i Scandinavium inför en riktig publik. Poplight har tillsammans med Svenska Spel och Melodifestivalklubben/OGAE Sweden gjort en publikundersökning där vi kollade vilka som var publikens favoriter under kvällen. Oscar Zia vann överlägset med 41% av rösterna.

Undersökningen gick till på följande vis: efter genrepet fanns utsända från Poplight, Svenska Spel och Melodifestivalklubben/OGAE Sweden på plats i foajén. Slumpmässiga stickprovskontroller utfördes på publiken och de som svarade var både vuxna och barn som fick endast välja en favorit var. All data räknades in via en smartphone-app utvecklad av Svenska Spel som endast de utsända har tillgång till.

Under genrepet lottades ett fingererat resultat där Outtrigger, Oscar Zia, Shirley Clamp, State of Drama och CajsaStina Åkerström gick till andra omgången och fick höras i snabbreprisen en extra gång. Cajsa Stina lottades ut som första finalist och Shirley Clamp som andra finalist och fick således sjunga bidraget en extra gång. Detta kan ha påverkat resultatet. Men verkar inte ha gjort det ikväll då Oscar Zia vann överlägset.

Så tyckte publiken

(antal personer inom parantes)

1. Oscar Zia – 41% (278)
2. State of Drama – 15% (102)
3. Outtrigger – 12% (83)
4. Shirley Clamp – 10% (67)
5. Dr Alban & Jessica Folcker – 8% (53)
6. Ace Wilder – 8% (52)
7. Cajsa Stina Åkerström – 6% (40)
8. EKO – 1% (10)

Totalt: 100% (685)
Undersökningen gjordes av Poplight, Svenska Spel och Melodifestivalklubben/OGAE Sweden på genrepspubliken i Scandinavium den 14/2.