Oscar Zia

Oscar Zia
(c) Mattz Birath, Poplight

Efter Oscar Zias första rep är det många som har kritiserat numret för att vara en kopia av ett shownummer med pojkbandet N’Sync. Själv är han mest nervös av olika kameravinklar och plågas av en mindre förkylning.

Trots lite hosta och en del kritik kring numret så var det en lugn och glad Oscar Zia som mötte media under presskonferensen.

− Det kändes väldigt bra under repetitionerna, det var kul att vara på arenan och scenen, men samtidigt förvirrande med alla kameror. Man vill ju vara säker på att titta in i rätt kamera hela tiden. Jag har ju gjort live-TV förut med X-factor och Let’s Dance men det här ändå plötsligt mer främmande och mycket större. Samtidigt känns det tryggt att alla andra artister här är nervösa så det är inte bara jag som känner så här just nu, säger Oscar Zia till Poplight.

Det känns som ni har fått träna ganska mycket på ert framförande i förväg för att det ska fungera bra?

− Ja, vi var klara med hur det skulle vara redan i december och har repat och finslipat på det sedan dess.
Oscar Zias framförande av bidraget Yes We Can har efter gårdagens repetitioner kritiserats för att vara pojkbandsaktigt och en kopia av ett shownummer med pojkgruppen N’sync från MTV Music Awards år 2000.

Hur mycket har du bestämt över hur ditt nummer ska vara?

− Jag skulle önska att det var min idé men det är min A&R som har kommit på det och sen så har jag förstås fått vara delaktig och vi har kompromissat ihop om ljus- och klädval. Jag känner mig ändå väldigt säker och nöjd över mitt nummer nu efter alla repen, säger Oscar Zia.

Hur tror du att det kommer att gå?

− Ingen aning, det är så mycket veteraner med så det kommer att bli tufft förstås.

Under intervjuerna i greenroom hostar Oscar då och då.
−Nej, men det är ingen fara, det kommer att gå bra på lördag, lovar Oscar.