CajsaStina Åkerström

CajsaStina Åkerström
(c) Mattz Birath, Poplight

CajsaStina Åkerström debuterar i Melodifestivalen i år. Repetitionerna har gått bra och hon har fått positiva reaktioner, men det är många känslor inblandade i detta för hennes del.

CajsaStina Åkerström har genomfört sina rep och har seglat upp som en av storfavoriterna i Göteborg. ”En enkel sång” sticker ut i ett startfält med upptempolåtar. Man kan tro att det borde vara lätt för en etablerad artist som CajsaStina, som gett ut 12 album och firat stora framgångar att ställa upp i Melodifestivalen.

− Skenet kan bedra som man säger. Jag ska ju inte sticka under stol med att jag har lidit av scenskräck. Det spelar ingen roll med hur många plattor man har sålt eller hur mycket erfarenhet som artist man har. Har man scenskräck så har man, säger CajsaStina Åkerström.

Men hur hanterar du din scenskräck?

− Jag har utvecklat en teknik. Jag går in på scen och blir nästan som en zombie på scen. Lägger ner alla känslor och kopplar bort allt. Tack vare det klarar jag av att vara på scen och det fungerar för mig, säger hon.

Men bemästrandet av scenskräcken är egentligen bara en mindre anledning till att en Melodifestivaldebut har dragit ut på tiden för CajsaStina. Det handlar om att mogna både som artist och människa och förstås att känna att man har en bra låt att tävla med.

− För mig var det viktigt att jag skulle ställa upp med en låt som jag skrivit. Jag är ändå en låtskrivare i botten och det är musiken man tävlar med i Melodifestivalen och då vill jag förstås tävla med min egen låt. Lagom till Melodifestivalen 2014 hade lägligt nog en egen låt färdig och som passade sammanhanget säger CajsaStina.

Bidraget ”En enkel sång” är en lugn ballad åt vishållet där texten står i fokus, naturligtvis väldigt poetiskt och finstämt. Låten handlar om möten mellan människor och är självbiografiskt. kommer att framföras på ett enkelt sätt med CajsaStina stående mitt ute i publiken på den så kallade puckeln. Publiken kommer att lysa upp med sina mobiltelefoner inne i arenan. Visuellt så kommer det i TV-rutan läggas in effekter med stjärnor och planeter som skapar ytterligare stämning till det här framförandet. Medier och oddstippare har tagit emot bidraget positivt under repetitionerna.

Men hur känns det nu när du är på plats mitt i Melodifestivalcirkusen?

−Det känns crazy och det är en salig blandning av känslor. Men det är mest positiva känslor. Och jag är mycket förväntansfull. Det viktiga är att njuta och passa på att lära sig av att vara med i det här sammanhanget också. Det kan gå hur som helst på lördag men jag är till att börja med mycket nöjd över att få vara här. Jag ser mycket fram emot den kommande framtiden med ny skiva och att jag ska åka ut och turnera i sommar säger CajsaStina till Poplight.