Ace Wilder

Ace Wilder

En av många debutanter under nästa års Melodifestival är artisten Ace Wilder. Poplight fick en kort intervju med henne där hon fortfarande verkar chockad över all uppmärksamhet som medföljer hennes framtida medverkan.
– Jag har fortfarande inte förstått att jag är här, säger Ace Wilder till Poplight.

Melodifestivalen fungerar inte enbart som en tävling för erfarna artister utan även som ett skyltfönster för nya förmågor som ännu inte fått det stora genombrottet. En sådan är Ace Wilder, som gör festivaldebut nästa år.

– Egentligen heter jag Alice Gernandt men mitt artistnamn är Ace Wilder. Jag har varit låtskrivare under många år och nu är det min tur att synas i Melodifestivalen, vilket ska bli jätteroligt!

Låten som Ace Wilder ställer upp med heter ”Busy doin’ nothin'” och kan enligt artisten själv beskrivas med enbart ett ord.

– Energi! Mycket, mycket energi. Det är en upptepolåt som liknar de låtar jag har gjort innan. Jag vet inte riktigt vad mer jag kan säga, jag har fortfarande inte förstått att jag är här, säger hon och skrattar.

Under tidigare år har vi kunnat se en hel del, på förhand, okända namn som slagit igenom och gått långt i Melodifestivalen. Ace Wilder hoppas på något liknande, men lägger inte alltför stort fokus på själva tävlingsmomentet.

– Visst är det kul att vinna men själva tävlingen är inte jätteviktig för mig. Jag tycker faktiskt bara att det är jätteroligt att få vara med. Mitt mål är att få ut min musik och visa vem jag är och var jag står som artist, det är mitt mål med tävlingen.