Jag anade att förra veckan skulle vara en skrällkväll. Det var bara synd att jag inte fattade vem som skulle stå för skrällen. Denna vecka kör jag på säkra kort. Om det nu finns något sådant i Melodifestivalen.

Jag har ett klent försvar till min dåliga tippning förra veckan. Vi var oerhört få som trodde på Ellen. Med det sagt: kul med skräll! Synd att låten var en trött gäspning och att Helena Paparizou fick nöja sig med Andra Chansen. Jag hade hellre sett henne i en final. Men så är det i Melodifestivalen.

Ingen vecka känns väl egentligen särskilt säker men när spelbolagen sätter så kallade ”Carola-odds” på Sanna Nielsen så måste det vara något utöver det vanliga. Lägg dessutom till att Sanna Nielsen aldrig missat en final samt en Kempe-ballad så känns hon om en helgjuten finalist. Det pratas redan om att hon är en självklar vinnare av hela Melodifestivalen. Och jag måste medge att det vore väl värt att skicka låta Sanna Nielsen till Köpenhamn , dessutom med en tjusig ballad. Jag är positiv. Ett spel på Sanna hos Unibet gav under fredagen rekordlåga 1.08 gånger pengarna. Vill du spela på att Sanna kommer sist i deltävlingen? 950 gånger pengarna om det spelet går in. Good luck with that.

(Klicka för större bild)

Min andra finalist heter Martin Stenmarck. Kanske inte lika självklar som Sanna men tillräckligt säker för att jag ska sätta honom som finalist nummer två. Hans låt beskrivs som en blandning mellan hans jättehit ”Sjumilakliv” och Coldplaysih arenarock. Gott så. Stilige Stenmarck har dessutom en trogen fanskara och han är helt ofarlig, charmig, snygg, bredbent och så vidare. En röst på honom är inte kontroversiellt på något sätt. En ”varför inte?”. En kombination på Sanna Nielsen och Martin Stenmarck till final ger 3.25 gånger pengarna hos Unibet. Stenmarcks främsta utmanare heter The Refreshments som tävlar med en klassisk rock a billy-pärla som jag tror att många ute i stugorna gillar. Jag är helt övertygad om att till exempel min mamma och alla andra i Torsby kommun kommer att rösta på dem. Och även spelbolagen har fattat att det är med klassisk rock är något om gemene man är förtjusta i. Kombinerar man The Refreshments och Sanna Nielsen hos Unibet kanman i nuläget få 3.15 gånger pengarna. Själv är jag inte lika övertygad utan placerar The Refreshments till Andra Chansen. Men jag blir absolut inte förvånad om de går direkt till Friends Arena.

Men hallå, vilket bidrag ska ungarna rösta på då? Lugn, bara lugn. De kommer att gilla Panetoz goa gung och ganska trallvänliga låt. Jag måste erkänna att vid sidan av Sanna Nielsen så är Panetoz min andra personliga favorit. Jag är så barnsligt förtjust i såndär plaststol-Zingo-Ace of Base-reggae. Nåja.

Panetoz

Panetoz

Vi ska väl inte räkna ut falska Black Eyed Peas heller. J.E.M ställer upp med en ruggigt modern danspop-låt men jag tror att många är trötta på den typen av musik. Personligen tycker jag att Black Eyed Peas är själva defintionen av skitmusik så de får hemskt gärna komma typ nia i den här deltävlingen.

Är det något bidrag som kan skrälla så är det i såfal Little Great Things som har ett bidrag i emorock-stil (känner mig som en gammal tant när jag försöker beskriva musk som 90-talister gillar) och kanske kan knipa en Andra Chansen-biljett istället för Panetoz.

Mina tips

Till final:
Sanna Nielsen
Martin Stenmarck

Till Andra Chansen:
The Refreshments
Panetoz

För övrigt anser jag att tv-programmet Melodifestivalen måste rycka upp sig. Förra veckan var ett enda virrvarr av nervösa händer, stakiga ord, Clara Henrys så kallade ”humor” och noll procent glam. Ge mig mera dans och glitter!

The Refreshments

The Refreshments