Sanna Nielsen

Sanna Nielsen
(c) Mattz Birath, Poplight

En av de största favoriterna i kvällens delfinal av Melodifestivalen 2014 var utan tvekan Sanna Nielsen. Med sin låt ”Undo” tog hon sig raka vägen till finalen i Friends Arena och när Poplight träffade henne direkt efter sändningen kan hon fortfarande inte förstå att hon ska till Friends Arena.

Sanna Nielsen var den riktigt stora favoriten sedan cirkusen drog igång i Linköping redan i onsdags. Direkt vid den första lyssningen under onsdagskvällen var många journalister eniga om att detta är den stora favoriten inför kvällen och spelbolagen har inte satt så låga odds på en finalist sedan Loreen tog sig till final 2012.

Det här är sjunde gången som Sanna Nielsen ställt upp i Melodifestivalen, och också sjunde gången som hon tog sig till final.

Nu har du börjat få rutin på det här med att gå till final, känns det som?

– Ja men eller hur! Haha.

Hur har det här skiljt sig från alla andra gånger du gått till final?

– Det är alltid en nervpärs att sitta i detta fruktansvärda Green room. Däremot på scenen har jag aldrig känt mig så trygg och lugn som jag gjort den här veckan. Jag är trygg i mig själv och jag tror det har gjort att jag kunnat landa lite i det här och bara njutit av karusellen.

Jag väntade mig ingenting.

Sanna Nielsen tror att anledningen till att folk röstade på henne har att göra med att hon ville att låten skulle förmedla en styrka och att våga tro på sig själv. Även om hon alltid gått till final i Melodifestivalen så förväntade hon sig ingenting ikväll heller.

– Jag väntade mig ingenting och har inte tagit någonting för givet. Jag vet att det är tre minuter som gäller och det har jag lärt mig under alla de här åren som har gått så jag tänkte bara att det är ikväll som jag måste leverera.

Nu ska du ju sjunga i Friends Arena också! Hur ska du göra då? Ska du bjuda på någonting extra?

– Alltså ska jag sjunga i Friends Arena?! Det är ju min största dröm! Alltså det är helt sjukt!

– Om man säger såhär, jag har ingen aning! Jag kanske byter kläder eller någonting, men det tror jag inte. Med all respekt för mitt nummer och ödmjukhet inför att så många har röstat på mig så är det detta som har tagit mig till final också. Jag vill inte ändra för mycket.

Känner du att Eurovision Song Contest i Köpenhamn är inom räckhåll nu?

– Ingenting är omöjligt!

Sanna Nielsen gör tillsammans med Panetoz sällskap från Linköping till finalen i Friends Arena den 8 mars.

Hur tror du att det kommer gå för Sanna Nielsen i finalen? Kommentera nedan!

Sanna Nielsen