Har man sett killarna i Panetoz förmedla glädje och värme tidigare under veckan i Linköping, så var det ingenting mot stämningen i greenroom direkt efter lördagens deltävling. Panetoz tog sig hela vägen till final tillsammans med Sanna Nielsen och glädjen var total.

- Det är ett lyckorus! säger Panetoz till Poplight.

Sanna var den första som ropades upp som finalist, där efter JEM och Martin Stenmarck som fick en ny chans i Andra chansen om tre veckor. Väntan innan Panetoz ropades upp som den andra finalisten tog en evighet berättar de, men när det var dags att köra sitt bidrag ”efter solsken” en gång till tog känslorna över och ingen av gruppmedlemmarna minns så mycket.

- Det var nollställt, vi visste inte vad vi gjorde. Vi följde inte ens koreografin, skrattar de.

07022014-mfgenrepfredag-752S

Hur toppar ni det här till finalen?
- Det är ingen som äger lycka, det är ingen som äger glädje. Oavsett vilket språk du har, vilken hudfärg du har eller hur du ser ut. Kärleken sitter där. Det vi ger får vi tillbaka. Vi har en till växel!

Det låter som att ni har tankarna till Eurovision redan?
- Ta oss till Eurovision får ni se vad vi kan göra!