Panetoz

Panetoz

Det är fem glada och skämtsamma killar som Poplight möter i greenroom under torsdagens presskonferens. Panetoz första repetition i Cloetta Center är nyligen avklarad och de är förväntansfulla inför lördagens deltävling. Laddat har de gjort redan från dagen det blev klart att de skulle tävla i Melodifestivalen, berättar Pa Modou Badije för Poplight. Och visst ser de laddade ut när deras glädjefulla nummer repeteras på scenen.

 

Panetoz är inget skådespel

Panetoz slog igenom stort när deras ”Dansa Pausa” spred sig över sommarsverige 2012 och redan då var en medverkan i Melodifestivalen i tankarna.
– Vi har haft diskussioner i två år om när rätt tillfälle var och nu var det rätt, säger Niol Ismail Badjie till Poplight.

 

”Panetoz motto är Skapa kaos – fast ett kreativt, positivt kaos. Skapa kaos så att folk blir glada! Vänd upp och ner på fördomarna och kom ut som en bättre människa.”

Det skriver Panetoz på sin hemsida och är något som de gärna tar upp i intervjun. För killarna i Panetoz är gläde och gemenskap viktiga känslor de vill förmedla genom sin musik. De berättar bland annat om alla barn som fått ta del av deras ideella förening ”Vägen Ut” som startades 2005, där unga tjejer och killar får möjligheten att spela in sin egen musik,
- Vi har varit vänner sen vi var små, några är kusiner och vi har en gemenskap mellan oss som vi vill dela med andra. Det är inget skådespeleri vi gör. Det är Panetoz!

Och era sköna moves, vart har ni fått dem i från?
– Det sitter definitivt i blodet! säger Niol Ismail Badjie. Fast det har ju varit svårare för Johan (Hirvi) som inte har det i blodet, honom har vi fått lära upp fortsätter han och skrattar. Nej jag bara skojar avslutar Niol, Johan har det i blodet han också.

Panetoz

Panetoz

På lördag går Panetoz ut som bidrag nummer fyra i den andra deltävlingen i Linköping med sitt bidrag ”Efter regn”