JEM

JEM
(c) Mattz Birath, Poplight

Kvällens genrep i Linköping gick inte helt felfritt under kvällen. När Manda hade kört klart ”Glow” berättade programledarna Anders Jansson & Nour El Refai att det var tekniska strul under JEM’s bidrag och skulle få sjunga om sitt bidrag när alla åtta bidrag framförts. Poplight träffade JEM direkt efter genrepet och pratade om teknikstrulet.

Enligt regelverket för Melodifestivalen säger de att om tekniska problem eller andra problem inträffar under en tävlandes akt som är utom de tävlandes kontroll så har de rätt till att sjunga om sitt bidrag när alla åtta bidrag framförts om problemet varade under 20 sekunder eller längre.

Under genrepet idag var det problem under JEM’s ”Love Trigger”, där ljudet inte hade gått ut i TV. Även om detta endast är ett genrep, så måste allting inövas som om det vore sändning. Teknikproblemet var dock ingenting som påverkade JEM på scenen.

– Allting var ju bra för oss, vi hörde allting men det var mest ljudet ut i rutan som inte var helt hundra, säger Mergime Murati till Poplight.

Trots detta tyckte de att det gick bra för de när de fick köra två gånger och Jeremie Yumba tyckte att det gick mycket bättre under andra genomgången.

– När vi körde ”Love Trigger” den andra gången, då släppte det. Första gången tänkte man lite mer på vad man gjorde och i det andra var man mer säkrare och i morgon, då sitter det som en smäck.

– Det kändes ju jävligt bra. Det finns alltid saker att förbättra och kameror som man kan ta lite bättre. Absolut, det finns alltid massa grejer man kan ta lite bättre.

Vad är det värsta som kan hända imorgon?

- Det värsta som kan hända är nog att om inte svenska folket känner det vi känner. Det tror jag är det värsta, säger Jeremie.

– Vi tror att Sverige har bra smak, och då kommer de gilla oss!