Efter fredagens genrep genomför Poplight en publikundersökning i samarbete med Svenska Spel och Melodifestivalklubben. Efter genrepet i Linköping med förhandsfavoriten Sanna Nielsen är det debutanterna i tävlingen som utmanar om första platsen. Så här har Linköping röstat.

Det blev en tuff kamp i toppen om vem som vann genrepspublikens hjärtan under fredagen. Veteranen Sanna Nielsen tävlar för sjunde gången, men inte verkar publiken ha tröttnat, tvärt om. Sanna charmade Cloetta Center med sin pampiga ballad som fick 215 röster av totalt 678 stycken, vilket innebär 32%. Men en överlägsen vinst blev det inte.

 

Debutanterna utmanar

07022014-mfgenrepfredag-657

Med ynka tre rösters marginal flåsar debutanterna Sanna i nacken. Gruppen JEM, som kommer från sångtävlingen X-Factor på TV4, har en låt som vi inte ska räkna bort på lördag.

Att tänka på när man tittar på resultatet är att både Sanna Nielsen och JEM fick framföra sina låtar två gånger, då Sanna blev framröstad som finalist. Under JEMs framträdande däremot, ställde tekniken till det, vilket under en livesändning skulle ha inneburit att ljudet inte hade gått ut i TV:n bland svenska folket. Detta hanterades som om det hade varit på riktigt och JEM fick därför sjunga en gång till efter att alla bidrag framförts.

Även Little Great Things framförde sitt bidrag en gång till efter att ha blivit framröstade som finalister.

 

Så röstade genrepspubliken i Linköping

Sanna Nielsen 32% (215 röster)
JEM 31% (212 röter)
Little Great Things 12% (80 röster)
Panetoz 10% (71 röster)
Martin Stenmarck 7% (45 röster)
Manda 3% (21 röster)
Pink Pistols 3% (19 röster)
The Refreshments 2% (15 röster)

Totalt deltog 678 stycken i publikundersökningen som genomfördes av Poplight, Svenska Spel och Melodifestivalklubben. Linköping, Cloetta Center 7 februari 2014