Värdarna för Eurovision Song Contest 2014.

Värdarna för Eurovision Song Contest 2014.
(c) Michael Søndergaard/DR

Idag under en presskonferens i Köpenhamn presenterade DR programledarna för Eurovision Song Contest 2014 i Köpenhamn. De som ska guida miljontals tittare i Europa i maj är tre programledare: Nikolaj Koppel, Pilou Asbæk och Lise Rønne.

Idag presenterades programledarna för Eurovision Song Contest 2014 i Köpenhamn, och det blev ingen uppblåsbar docka med ett påklistrat ansikte av Petra Mede, Mads Mikkelsen eller Kristian Luuk.

Efter att Sverige valde att köra på en programledare förra året så valde Danmark att köra på det traditionsenliga med tre programledare för Eurovision Song Contest 2014. I ett förinspelat inslag som spelades upp på presskonferensen innan programledarna presenterades berättade producenterna om sina visioner med programledarna. De avslöjade att det först skulle vara tre programledare med olika personligheter. En av dem skulle vara en oförutsägbar, den andra skulle vara en folkkär programledare och den tredje någonstans emellan.

Både Nikolaj Koppel och Lise Rønne är välkända programledare i Danmark där de har varit värdar för flera olika TV-program medan Pilou Asbæk gör sin debut som programledare – men Pilou har en stor erfarenhet som skådespelare, då han är mest känd för att spela Kasper Juul i den danska TV-serien ”Borgen”.

Eurovision Song Contest 2014 går av stapeln den 6 maj i B&W Hallerne i Köpenhamn. Vad tycker du om årets programledare? Vad har du för förväntningar? Kommentera nedan!