© Mattz BirathKöpenhamn 2001: En tredjeplats. Kiev 2005: En förstaplats. Malmö 2014: En Andra Chansen-plats. Helena Paparizou strålar av glädje efter kvällens deltävling av Melodifestivalen 2014. 

- Jag är en Survivor!

Hon har vunnit Eurovision Song Contest för Grekland, men i årets Melodifestival tog första deltävlingen Helena Paparizou till Andra Chansen. Men det är inga sura miner vid hennes bord.

– Det känns jättebra! Jag är jätteglad att jag fick en andra chans och slapp åka hem igen. Jag känner mig nöjd med mitt framträdande, jag känner verkligen att jag sjöng det jag känner att jag är.

– Jag är en ”Survivor”!

Det riktigt strålar om henne efter kvällens deltävling. Låten ”Survivor” ligger Paparizou själv varmt om hjärtat och den verkade även gå hem hos Malmöpubliken, vilkas stöd hon hyllar varmt.

Robin Stjernberg som vann förra året gick ju via Andra Chansen. Tror du att det är en fördel att folk får höra låten en gång till?

– Jag tror inte att det är en nackdel att få sin låt att höras en gång till!

Så det kanske blir du som vinner sen…?

– Haha! Det vet man inte!

– Men jag kommer definitivt att fortsätta jobba på numret. Det är ju inte så att man lägger numret på hyllan nu och väntar in Andra Chansen. Idag får vi slappa och festa! Och så från och med imorgon kommer jag att gå in på SVT och kolla vad jag gjorde där på scen, vad kan jag förbättra? Och inte bara se, utan höra också! För det här är ju en Melodifestival!

Det är en tävlingsinriktad Helena Paparizou, med andra ord. Det, och hennes perfektionism, har ju tagit henne vidare till Eurovision Song Contest inte mindre än två gånger förut.

Hur känns det att vara i Malmö Arena, det är ju ändå här Eurovision var senast?

– Känslan finns ju alltid kvar! Saker och ting lever alltid efter! Generellt så måste jag ju säga att Malmöbor är väldigt varma och glada människor! Det känner man av! Allt har varit strålande.

– Jag kommer att behålla Malmö så himla varmt, både i mitt hjärta och i min hjärna. Jag har fotograferat många saker i mitt huvud. Så jag kommer att gå tillbaka i mitt liv och tänka på det här.

Den första mars får vi se hur det går för Helena Paparizou och hennes ”Survivor”, då i Andra Chansen i Lidköping.