YOHIO

YOHIO
(c) Mattz Birath, Poplight

Förra året gick han direkt till final med ”Heartbreak Hotel” och börjar bli en rutinerad finalist i Melodifestivalen, när han ikväll gick direkt till final med ”To the end”. Poplight fick en kort pratstund med Yohio direkt efter sändningen där han beskriver att det egentligen inte var någon skillnad nu från förra året.

Redan ens innan Melodifestivalen 2014 drog igång var det mycket snack kring förhandsfavoriten Yohio. Under Melodifestivalveckan i Malmö har Yohio hållt igen större delar av repetitionerna och många gånger har tekniken strulat, men trots detta höll favoritskapet för honom och han tog sig direkt till finalen i Friends Arena.

Även om han gått direkt till final en gång tidigare så känner han fortfarande samma känsla i år som förra året.

– Det är egentligen ingen skillnad själva känslan att gå vidare. Den är samma. Man är lika glad, överväldigad och chockad på samma gång, berättar Yohio för Poplight.

Förväntade du dig det här?

– Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig så jag hade inga förväntningar över huvudtaget utan jag gick bara in och körde järnet och hoppades på att det skulle gå så bra som möjligt.

Jag kommer väl svänga förbi efterfesten som man brukar göra om man är med här.

En skillnad dock från förra året är att Yohio är nu 18 år och därmed myndig, men han har inga planer på att ändra sitt firande inför kvällen.

Hur ser planerna ut inför kvällen?

– Jag kommer väl svänga förbi efterfesten som man brukar göra om man är med här.

Och nu är du ju myndig! Blir det mer festande utöver det vanliga ikväll?

– Nä, jag är ingen sån människa. Jag känner mig inte som nån annorlunda person bara för att jag har blivit myndig eller vad fan folk kallar det.