Linus Svenning

Linus Svenning

Linus Svenning lär efter kvällens tävling vara ett namn på många läppar. Men med över 4,8 miljoner visningar på sin Youtube-kanal är han definitivt inte okänd. Den 23-årige skåningen debuterar i Melodifestivalen med en känslostark låt – om och tillägnad sin alldeles för tidigt bortgångne broder.

Efter gårdagens genrep var det en smånervös Linus Svenning som satt i Green Room. Efter att ha mött Malmöpubliken första gången beskrev han känslorna som ”helt okej”.

– I slutrefrängen så tappade jag bort mig lite. Men det fixar jag till imorgon! (Ikväll, reds. anm.)

Svenning ser det dock inte som något orosmoment, utan snarare som en större tagg inför livesändningen. Något annat om taggade honom var att möta publiken för första gången. Efter ett par dagars repetitioner inför en halvtom arena var det, i hans egen mening, en upplyftande känsla att få support från publiken.

– Det var liksom bara… WOOSH!

Du har lite hemmastöd i publiken också, verkar det som! Känns Malmö som hemmaplan?
– Jag tror nog att jag har det! Det känns jävligt najs! Jag bor ju typ två mil härifrån, så det är lite hemmaplan!

Hem hinner han nog dock inte åka, Linus Svenning. Istället får han försöka ladda om efter genrepet till kvällens direktsändning på bästa möjliga sätt. Han största prioritering blir sömn då han berättar att han inte sovit mer än sisådär två timmar per natt.
– Jag kommer sova som en björn inatt, skrattar han.

Om du fick hoppa in i ett av de andra bidragen – vilket skulle du vilja vara med i då?
Alvaros, tror jag! Det är så jävla najs!

Hur tävlingen kommer att gå vill Linus Svenning inte lägga för mycket värdering i. Han menar att det enda han kan göra är att köra sitt eget lopp och hoppas på att det går vägen. Hur det går för honom och hans Kempe-skrivna ”Bröder” är det, helt enkelt, upp till tv-publiken att avgöra ikväll.